Να καλέσει η Δικαιοσύνη τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ζητά ο Άκης

Για το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων

Την εξέταση μελών του ΚΥΣΕΑ κατά τα έτη 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της ίδιας περιόδου, ζητούν από τον αρμόδιο ανακριτή, με επείγουσα αίτησή τους, οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρουν, η εξέταση των εν λόγω

προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της ανάκρισης εντελώς απαραίτητη, αφού «μετείχαν ή προετοίμασαν τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων “214” για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην υπουργού, κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας, επισημαίνουν ακόμη ότι «η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, καθιστά το δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης, χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα της όλης υπόθεσης».

Αναφέρουν ακόμη ότι το ίδιο αίτημα έχει επιβληθεί ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία Τσοχατζόπουλου), «χωρίς όμως, για διαφορετικούς λόγους, να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση».

«Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη» καταλήγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα