Νέο Μεσοπρόθεσμο έως το 2017 ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ εξουδετερώνει τις προσπάθειες της χώρας, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,

στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί με όρους εκβιασμού σε σχέση με τους εταίρους, αλλά ούτε και εκβιάζεται και πως, αντίθετα, συζητά και ζητά να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με την αξιολόγηση και την αναθεώρηση του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να κάνει όσα πρέπει και σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής και σε επίπεδο μεταρρυθμιστικών αλλαγών και συμπλήρωσε πως είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής έως το 2017, ώστε να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να σχεδιαστεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι προσδοκά το αδιέξοδο, επενδύει σε αυτό και προσπαθεί να το προκαλέσει. Την κατηγόρησε ακόμη ότι «λειτουργεί μυωπικά και ανεύθυνα» και ότι «επενδύει στη βλάβη της χώρας».

Τόνισε παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και ότι «ούτε μπορεί και ούτε θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς». Σημείωσε, τέλος, ότι η παράταξη περιμένει να δει αποτελέσματα και «λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα