Η Τράπεζα Πειραιώς ενδιαφέρεται για την Αγροτική

Επιβεβαιώνονται τα σχετικά δημοσιεύματα – Τι λένε τα σενάρια.

Επιβεβαίωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με ανακοίνωσή της, το ενδιαφέρον της για την Αγροτική Τράπεζα. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η δήλωση εμπιστευτικότητας, την οποία έχει υπογράψει, δεν της επιτρέπει να δώσει οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία ή να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Αφορμή για την ανακοίνωση της τράπεζας στάθηκαν δημοσιεύματα, τα

οποία ανέφεραν ότι η ATEbank θα διασπαστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πως το υγιές κομμάτι θα πωληθεί.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι θα προκριθεί μια λύση α λά T Bank, δηλαδή διαχωρισμός του υγιούς μέρους, το οποίο θα απορροφηθεί από μια μεγάλη τράπεζα, και εκκαθάριση του υπόλοιπου. Και αυτό γιατί η κεφαλαιακή ενίσχυση από το Δημόσιο υπό την ιδιότητα του βασικού μετόχου είναι δυσχερής ελλείψει πόρων, ενώ η στήριξη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προσκρούει σε αντιρρήσεις της Τρόικας.

Τραπεζικοί παράγοντες δεν αποκλείουν μια λύση ακόμη και τις επόμενες ημέρες, αφού διαπιστώνεται ενδιαφέρον από τους μεγάλους ομίλους, σε διαφορετικό βαθμό πάντως από τον καθένα. Η μεταβίβαση του υγιούς μέρους θα περιελάμβανε καταθέσεις και ενήμερα δάνεια, ενώ το funding gap καλύπτεται σε ανάλογες περιπτώσεις από το ΤΕΚΕ, χωρίς πάντως εν προκειμένω να υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι, αφού δεν υφίσταται και τελική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα