Γκίντερ Γκρας: «Εγώ έγραψα το ποίημα για την Ελλάδα»

Διαψεύδει το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine.

Την πατρότητα του ποιήματος-παρέμβαση για την Ελλάδα που φέρει τον τίτλο «Η Ντροπή της Ευρώπης» επιβεβαίωσε ο Γκύντερ Γκρας διαβάζοντας το ποίημα σε ζωντανή σύνδεση στη γερμανική κρατική ραδιοφωνία, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκρας αναφέρει: «Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας».

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το ποίημα δεν γράφτηκε από τον Γκρας αλλά από την συντακτική ομάδα του σατυρικού περιοδικού Titanic που κατάφερε να ξεγελάσει την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που το πρωτοδημοσίευσε.

Η εκπρόσωπος του Γκίντερ Γκρας, ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι ο κ. Γκρας απάντησε με τους στίχους του και δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι παραπάνω. Στο ποίημά του ο Γκίντερ Γκρας κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο ποίημα, με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: «Εσύ, η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε», ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα γράφει: «Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα