Ευρωπαίος αξιωματούχος τάσσεται υπέρ της ανέγερσης φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Δηλώσεις του Αρνό Κλαρσφέλντ, επικεφαλής του Γραφείου για τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση

Την ανέγερση φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων υποστήριξε, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο επικεφαλής του Γραφείου για τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση, Αρνό Κλαρσφέλντ, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euractiv.com.

Μάλιστα, μίλησε για ανάγκη κατασκευής ισχυρού φράχτη, αφού υπάρχει «μια πόρτα μισάνοιχτη» στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, παρομοιάζοντάς τον με τον υπάρχοντα φράχτη μεταξύ ΗΠΑ

και Μεξικού.

Το παζλ ολοκληρώνεται με την πληροφορία ότι τον κ. Κλαρσφέλντ διόρισε πρόσφατα στη θέση αυτή ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα «διάτρητα».

O κ. Κλάρσφελντ επιχειρηματολόγησε ότι υπάρχει μια «πόρτα μισάνοιχτη» στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, η οποία πρέπει να κλείσει και να επιτρέψει στους Ευρωπαίους πολίτες, που ζουν με σχετική ευημερία, να αποφασίζουν ποιοι θα περάσουν στο έδαφός τους.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό της πρότασης για την κατασκευή φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπενθυμίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν πρόσφατα την επιθυμία να κατασκευάσουν ένα φράχτη με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, απέρριψε την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «τα τείχη και οι φράχτες είναι μέτρα με προσωρινό χαρακτήρα», για τα οποία δεν θα έπρεπε να δαπανηθούν χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα