Ενδοκυβερνητική «φαγωμάρα» για την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας

Τριβές μεταξύ υπουργών φαίνεται ότι προκαλεί το ζήτημα της εφεδρείας, το οποίο κυριάρχησε στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν υπουργοί που υποστήριξαν ότι πρέπει να «φύγουμε από τα οριζόντια μέτρα» και να «προχωρήσουμε με ορθολογικά και αξιολογικά κριτήρια».

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι ο κ. Ρέππας επισήμανε πως για την εφεδρεία

επιλέχθηκε ένα αντικειμενικό κριτήριο, προκειμένου να μην υπάρξει καν υποψία για μεροληψία, αλλά οδηγεί σε ανορθολογισμό, δυσλειτουργίες και αδικίες.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων με οριζόντιες διαδικασίες και λόγω συνταγματικής επιταγής, αλλά και για να μην οδηγηθεί το κράτος σε κατάρρευση, και επανέλαβε ότι το «πολιτικό μήνυμα» της εργασιακής εφεδρείας, που συνίσταται στο ότι «δεν είναι ταμπού η απομάκρυνση ή η κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο, έχει εκπεμφθεί».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπουργοί, επικαλούμενοι προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της αρμοδιότητάς τους με την απομάκρυνση χρήσιμων υπαλλήλων, ανέφεραν ότι το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε.

Για το ενδεχόμενο εξαιρέσεων από το μέτρο της εφεδρείας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν υπουργοί που αναφέρθηκαν περιπτωσιολογικά και για πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων λόγω της φύσης του έργου τους, σε εξαιρέσεις.

Ο κ. Ρέππας επέμεινε ότι η μόνη ορθή πολιτική είναι εκείνη της αξιολόγησης, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να στείλουν τις προτάσεις κάθε υπουργείου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για την αναδιοργάνωση των δομών, καθώς και την αξιοποίηση των υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα