Είκοσι ακόμη μήνες επώδυνων μέτρων και θυσιών

Προβλέψεις για βαθύτερη ύφεση που μπορεί ακόμα και να φθάσει το 5% πριν η οικονομία αρχίσει να επιστρέφει στην ανάκαμψη και είκοσι ακόμη μήνες επώδυνων μέτρων και θυσιών, αναμένεται να κάνει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση προβλέπεται ότι η ανάκαμψη της οικονομίας

δεν αναμένεται πριν από τα τέλη του 2013, εφόσον όμως τηρηθούν πλήρως τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις, ενώ η ανεργία αναμένεται να υπερβεί το 19%.

Ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να επαναλάβει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, τη συνέχιση της προσπάθειας για περαιτέρω μείωση των δαπανών, τον εξορθολογισμό της φορολογικής πολιτικής σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό θα επισημάνει τη σημασία προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς και τη διαμόρφωση σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων μέσω υλοποίησης προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, ο διοικητής αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της κρατικής μηχανής που συνδέεται ευθέως με την πολιτική της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές και την πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έναντι των πιστωτών μας.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γ.Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα