Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις υπό το φόβο επεισοδίων

Δύναμη 4.000 αστυνομικών κινητοποιεί η Ελληνική Αστυνομία εν όψει των παρελάσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο. Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό. Όλα αυτά τη στιγμή

που οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν, ενώ κλειστή από την Παρασκευή, και για προληπτικούς λόγους, είναι η Νομική Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα εν όψει της Επετείου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης. Η πρόθεση για σύσσωμη παρουσία της κυβέρνησης στις παρελάσεις επαναδιατυπώθηκε και στο Υπουργικό της Πέμπτης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, όπως πάντα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΟΑΣΥ: Δεν είναι αυτή η αποστολή μας

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

«Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα ‘τάξης και ασφάλειας’ και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις ‘εισαγγελείς’ θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία.»

Αρμα Πολιτών: Αφού εργάζονται υπέρ της χώρας, γιατί φοβούνται;

Με αφορμή πάντως τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «χιλιάδες αστυνομικοί, σιδερένιοι φράκτες, απαγορεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, αποκλεισμοί των Πολιτών, μέχρι και έλεγχοι αστυνομικών ταυτοτήτων, συνθέτουν το σκηνικό που στήνει η Κυβέρνηση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου».

«Αφού πιστεύουν ότι εργάζονται υπέρ της χώρας γιατί φοβούνται; Και γιατί δημιουργούν σκηνικό έντασης;», διερωτάται το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και καλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της εθνικής επετείου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς ακρότητες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο

Από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

- Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Β.Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κω

Keywords
Τυχαία Θέματα