Δεν βλέπει πώς μπορούν να κοπούν 11,5 δισ. ευρώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο είναι να καλυφθεί το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και απέδωσε την αδυναμία στην επιδείνωση της ύφεσης. Πρόσθεσε δε, ότι το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της Τρόικας, οι οποίες διαψεύδονταν και κάθε φορά χρειάζονταν προσαρμογές.

Αν η δημοσιονομική προσαρμογή

«απλωθεί» σε 4,5 χρόνια, από σήμερα, ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων θα είναι περισσότερο εφικτός, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε πως «πρέπει πάντα να αποδεικνύουμε ότι είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι». Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει η Ελλάδα να συγκροτήσει από μόνη της ένα νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πρέπει, σημείωσε, να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και να το εντάξουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε τον κίνδυνο που συνεπάγεται η μη έγκριση της επιτάχυνσης καταβολής των δόσεων του δανείου και αναφέρθηκε ειδικότερα στη δόση των 6,5 δισ., καθώς, όπως είπε, αν δεν μπορέσουμε να εξοφλήσουμε υποχρεώσεις μας, να επιστρέψουμε τον ΦΠΑ και να απεμπλακούν τα μεγάλα έργα, τα πράγματα θα παραμείνουν στη σημερινή κατάσταση, αλλά οι δείκτες το Νοέμβριο θα είναι χειρότεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα