Δεν θα έλεγε «όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Σαμαρά ο Βενιζέλος

Την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας» στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρόταξε ως προτεραιότητα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών.

«Αποδεδειγμένα

το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών, γιατί κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει μόνο του πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος, τονίζοντας ότι πρέπει όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, προκειμένου να διαμορφώσει τη συμμαχία αυτή, ενώ χαρακτήρισε επαμφοτερίζουσες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Ευρώπη.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι, αν επιβεβαιωθεί αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, η χώρα θα καταστεί ακυβέρνητη. «Δεν κυβερνιέται ο τόπος με μικρή πλειοψηφία εδρών, χρειάζεται νομιμοποίηση» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε κατά της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ επέκρινε εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ για την επιμονή του στην αυτοδυναμία, χαρακτηρίζοντας την στάση του «έλλειψη ιστορικής αίσθησης».

Διευκρίνισε επίσης ότι ο ίδιος δεν θεωρεί, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι η χώρα τού οφείλει την πρωθυπουργία, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι θα συζητούσε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον κ. Σαμαρά, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείτο ένας κατάλογος υποψηφίων πρωθυπουργών.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο «Πόντιος Πιλάτος» και θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα