Δέκα συλλήψεις σε παράνομο λατομείο στο Μαρκόπουλο

Σε αρχαιολογικό χώρο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δέκα συλληφθέντες σε παράνομο λατομείο στο Μαρκόπουλο (θέση «Χωνί- Ντάγκλα» περιοχής «Μερέντα»). Το παράνομο λατομείο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και Επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο 64χρονος εκμεταλλευτής

του λατομείου και εννέα ακόμη άτομα που απασχολούνταν στο χώρο, επτά Έλληνες, ηλικίας από 38 έως 56 ετών και τρεις αλλοδαποί (δύο Αλβανοί 22 και 45 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 58 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τη λειτουργία των λατομείων, αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των αρχαιοτήτων της χώρας μας, καθώς όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση ως αρχαιολογικός, ενώ από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής ως δασικός και αναδασωτέος.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται, στην περιοχή έχει υπάρξει απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας, ενώ έχει δοθεί εντολή την εταιρεία για απομάκρυνση του μηχανολογικού εξοπλισμού από στο συγκεκριμένο χώρο. Από την Επιθεώρηση Μεταλλείων έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα, στην συγκεκριμένη εταιρεία του 64χρονου εκμεταλλευτή, ύψους -1.443.000- ευρώ.

Κατά την επιχείρηση διαπιστώθηκε τέλος, ότι είχαν φορτωθεί σε φορτηγά οχήματα αδρανή υλικά, τα οποία προσφάτως είχαν εξορυχθεί παράνομα από το λατομείο. Τα φορτηγά κατασχέθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα