Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Ρικ Σαντόρουμ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ευρείες νίκες επί του Μιτ Ρόμνεϊ σε Μινεσότα, Μιζούρι και Κολοράντο

O πρώην γερουσιαστής από την Πενσυλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, ανανέωσε τις ελπίδες του να αναδειχθεί νικητής στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με ευρείες νίκες επί του φαβορί Μιτ Ρόμνεϊ σε Μινεσότα και Μιζούρι,

αλλά και στο Κολοράντο.

Ο Σαντόρουμ, ο οποίος μέχρι την Τρίτη είχε επικρατήσει μόνο σε μία από τις πέντε ψηφοφορίες (με μικρή διαφορά στην Αϊόβα), συνέτριψε τους αντιπάλους του στην εσωκομματική ψηφοφορία της Μινεσότα και νωρίτερα στο Μιζούρι, μια μάχη όμως άνευ αξίας, διότι δεν εκλέγονται αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Αύγουστο. Του δίνει ωστόσο ώθηση στην προσπάθειά του να γίνει ο βασικός αντίπαλος του Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο Μιζούρι, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, ο Σαντόρουμ συγκέντρωνε ποσοστό 56% έναντι 25% του Ρόμνεϊ, ενώ στη Μινεσότα ήταν στο 45%, έναντι μόλις 17% του Ρόμνεϊ και 27% του Ρον Πολ, με καταμετρημένο το 45% των ψήφων. Ο πρώην γερουσιαστής από την Πενσυλβάνια επικράτησε και στο Κολοράντο (προηγείτο με 40,7%, έναντι 29,5% του Ρόμνεϊ).

«Δεν βρίσκομαι εδώ ως η εναλλακτική επιλογή του Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά ως η συντηρητική εναλλακτική επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα» δήλωσε ο Σαντόρουμ, φανερά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα σε Μιζούρι και Μινεσότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα