Αλ. Τσίπρας: «Ας ορίσει ακόμη και τον Μιχελάκη ο Σαμαράς στο ντιμπέιτ!»

Τρία προεκλογικά τεχνάσματα καταλόγισε στη ΝΔ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί» κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ

στον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρότασή του για τα δύο ντιμπέιτ και κατηγορώντας τον για αθέτηση άλλης συμφωνίας που, όπως υποστηρίζει, είχε επιτευχθεί.

Από την Ελευσίνα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να εμφανιστεί και να δεχθεί το δημόσιο διάλογο, τη δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου, χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους».

Προέτρεψε μάλιστα με δηκτικό τρόπο τον κ. Σαμαρά «να ορίσει αυτός όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί, όποιους τον κάνουν να αισθάνεται καλύτερα, ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση. Αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη ΝΔ τρία προεκλογικά τεχνάσματα… Όπως ανέφερε, το πρώτο είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Και ότι, αν διακόψει η Τρόικα τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα δάνεια δίνονται, για να αποπληρώνονται δάνεια και όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις. Συνεπώς, πρόσθεσε, η ακύρωση του Μνημονίου δεν σημαίνει ακύρωση της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποίηση της χώρας -αντίθετα, σημαίνει επανεκκίνηση σε νέα βάση.

Το δεύτερο προεκλογικό τέχνασμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Προσπαθούν να πείσουν ότι η μεταμφίεση δύο ανθρώπων από συνεγγυητές του Μνημονίου σε αμφισβητίες του, θα είναι ανώδυνη για τη χώρα».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος – μέλος της, οδηγεί αναπόφευκτα στην αναθεώρηση της διαχείρισής της από την ίδια την ευρωζώνη. Ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας, συμπλήρωσε.

Το τρίτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου.

Το απόγευμα, με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, στην πρόταση για τα δύο ντιμπέιτ που επανέλαβε εκ νέου η Κουμουνδούρου. Η ΝΔ εμμένει στα περί περί αρχικής συμφωνίας, που, όπως υποστηρίζει, αθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουρούτης επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τη συμφωνία που, όπως υποστηρίζει, είχε επιτευχθεί. «Καλέσαμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει -έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα συμφωνήσαμε για το debate των δύο αρχηγών» σημειώνει ο κ. Μουρούτης και συνεχίζει, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς, ο φόβος τους για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να «πε

Keywords
Τυχαία Θέματα