«Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

Ο κόσμος και οι αριθμοί «επιβάλλουν συνεργασίες πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες».

Την ανάγκη να υπάρξει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος

τόνισε ότι τόσο ο κόσμος όσο και οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες «πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα». «Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή» πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη ότι η «δήθεν πόλωση μπορεί να σπάσει μέσα από την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που είναι το ισχυρό ΠΑΣΟΚ», ενώ συμπλήρωσε πως γνωρίζει ότι ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα και ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας. «Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι «λύνοντας το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, θα λύσουμε το κοινωνικό και οικονομικό», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «το πολιτικό δεν λύνεται με δύο μονομάχους που, χωρίς να έχουν συνείδηση του μικρομεγαλισμού, πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν μια λύση μετά τις εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η πολιτική κρίση τείνει να γίνει κρίση στη σχέση της χώρας μας με την ΕΕ. «Αντί να αντιληφθούμε πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, εμείς δημιουργούμε ένα μέτωπο, πιθανόν τυφλό, σε σχέση με την Ευρώπη, με αυτούς που πιθανόν μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση» είπε σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «αν θα παίξουμε με τη φωτιά, αν θα προχωρήσουμε στη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης ή της υπεύθυνης αναθεώρησης των δυσμενών όρων της, κρατώντας τα θετικά της».

Σημείωσε δε, ότι τώρα δεν μπορεί να μη δεσμεύονται για το μέλλον της χώρας όλες οι σημαντικές πολιτικές δυνάμεις, για την περίοδο μετά τις εκλογές και συμπλήρωσε ότι μετά τη 18η Ιουνίου, δεν θα μπορούν κάποιοι να κρυφτούν πίσω από την αντιπολίτευση και άλλοι πίσω από την ευθύνη. «Ούτε η τυφλή καταγγελία οδηγεί πουθενά ούτε η δεξιά παροχολογία οδηγεί πουθενά, αυτοί που έφεραν την κρίση δεν θα φέρουν τη λύση» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα