Αυτοκριτική από Λοβέρδο για το «γενναιόδωρο» ΠΑΣΟΚ

Αδάπανη και λιτή πορεία των υποψηφίων πρότεινε ο υπουργός Υγείας.

Με τα δύσκολα και μαζεμένα προβλήματα, όπως είπε, τα οποία θα φέρουν δραματικές εξελίξεις, «που πάλι εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ξεκίνησε ο κ. Ανδρέα Λοβέρδος την ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Είναι αδιανόητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μιλά για το αύριο, χωρίς να λέει τι θα κάνουμε σήμερα» υπογράμμισε επίσης στην αρχή της ομιλίας του

ο κ. Λοβέρδος.

Στάθηκε επίσης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας: «Εμείς χρειαζόμαστε να επανέλθουμε στην ευημερία, στην αξιοπιστία και ως ισότιμοι εταίροι να καθίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό τραπέζι».

Επίσης, τόνισε πως «θα ήταν πονηρό να μιλάμε για το σήμερα και το αύριο, σαν να μην συμμετείχαμε στο χθες. Μετά από 26 μήνες διακυβέρνησης να μιλήσουμε και γι’ αυτό στους πολίτες».

Ο κ. Λοβέρδος απέδωσε εύσημα στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας πως ο πρόεδρος, οι υπουργοί και οι βουλευτές σηκώσανε βάρος και όποιος το παραγνωρίζει αυτό, δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Επίσης, είπε πως ο κ. Παπανδρέου στήριξε τον κάθε υπουργό που έκανε διαρθρωτικές αλλαγές και επισήμανε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδιαμόρφωσε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, που αφορούσαν στην Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος προχώρησε και σε αυτοκριτική: «Αντιπολιτευτήκαμε με δημαγωγία, η οποία δημιούργησε τις αναστολές για γρήγορη παρέμβαση μετά τις εκλογές. Σφάλλαμε, γιατί ήμασταν πολύ γενναιόδωροι για ό,τι θα κάναμε μετά τις εκλογές» υπογράμμισε.

Επίσης, είπε πως, ως κυβέρνηση, τα στελέχη δεν έδιναν σημασία στο κόμμα και είχαν απορροφηθεί στο κυβερνητικό έργο.

Κάλεσε επίσης τους συντρόφους του για «μια αποτίμηση πολύ δίκαιη», αλλά και σε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση θα είναι στα πράγματα μέχρι τον Μάιο. Έκρουσε έτσι τον κώδωνα του κινδύνου να μην χαθεί χρόνος από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, γιατί, όπως σημείωσε, αν δεν αναθερμανθεί η οικονομία, δεν μπορούμε με περικοπές να συνεχίσουμε και το 2013.

Όσον αφορά στα διαδικαστικά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε η πορεία των υποψηφίων να είναι αδάπανη, λιτή, χωρίς ανοιχτή συγκέντρωση. Πρότεινε ακόμη συνεδριάσεις των οργανώσεων χωρίς τα κορυφαία στελέχη και εκμετάλλευση του Διαδικτύου. «Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, δείχνοντας στον κόσμο ότι τον καλούμε να μας πει τις δικές του αλήθειες» τόνισε.

Ζήτησε επίσης να γίνει ένα κάλεσμα σε όσους έφυγαν και δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση του κ. Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα