Σεβασμός ή Σκασμός!!!

Όταν δεν σέβεσαι ανθρώπους που υπάρχουν στο χώρο πάνω από 17 χρόνια,με όλες τις δυσκολίες και τις …τρικλοποδιές είσαι κάτι παραπάνω από άσχετος.
Κάποιος να πεί όμως σε αυτούς πως ο χορός του Hip-Hop περνάει πάνω από τις τρικλοποδιές.Αυτή είναι η θέση του music-dreams.gr μετά την πληροφόρηση μας πως τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ κόπηκαν από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες στα βραβεία Mad.

Βέβαια ανάλογη θέση πήρε και ο Μιθριδάτης μέσα από το προσωπικό του προφίλ

στο facebook.

Δείτε την εμφάνιση τους από ερασιτεχνική αλλά πιο δίκαια λήψη

Και για να μαθαίνουν κάποιοι παραθέτουμε τι γράφει το wikipedia για τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ έτσι για να μαθαίνουν κάτι παραπάνω από νούμερα κάθε λογής είτε αφορούν μηχανάκια είτε ανθρώπους!

ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ

Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα Χιπ χοπ συγκροτήματα, αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Μεντζέλο,Μιθριδάτη και Πρύτανη. Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες, σαν το «σκουμπρί».

Ήταν φίλοι πολλά χρόνια κι έγραφαν στίχους για ό,τι τους ενοχλούσε γύρω τους. Τα Ημισκούμπρια, όπως και άλλα hip hop συγκροτήματα της εποχής, γνωρίστηκαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του Δ. Μεντζέλου στο SPACE FM το 1992 και ξεκίνησαν να κάνουν μουσική το 1993. Το 1995 αποφάσισαν να εισέλθουν στη δισκογραφία. Εκείνη την εποχή ψάχνοντας o Πρύτανης για κάποιο studio ηχογραφήσεων που να διαθέτει sampler, σε μία συζήτηση που είχε ο Πρύτανης με τον Νίκο Βουρλιώτη Goin” Through, (συνάδελφος εκείνη την περίοδο του Μιθριδάτη στο δισκοπωλείο Metropolis), ο Νίκος προτείνει τον συνεργάτη του στους Goin” Through Μιχάλη Παπαθανασίου. Ο Μιθριδάτης είναι και πολύ καλός σκιτσογράφος, φοιτητής της Καλών Τεχνών που δυστυχώς, λόγω της εμπλοκής του με τα Ημισκούμπρια και της ανεξέλεγκτης ανόδου της καριέρας τους, δεν κατάφερε ποτέ να αποφοιτήσει. Τα Ημισκουμπρια έχουν ένα δικό τους label με τον αρχικό τίτλο HMI-REC που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε IMIZ BIZ ENTERTAINMENT, το οποίο έχει συγκεντρώσει καλλιτέχνες όπως τον Dr.Dreez (1997), τους Καβουροδεινόσαυρους (1999-2001), τη Klikaria (2000), τους Έτσι Ντε (2001-2005), τον B-Sykes (2005), τον Don Freaka (2012), τον Stereo Mike (2012) και τους ΤΡΙ.Π.Α. (2012).

Είναι το πρώτο ελληνικό χιπ χοπ συγκρότημα που έκανε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το 1999 η διάσημη αμερικάνικη εταιρία DEF JAM (Beastie Boys ,LL Cool J,Anthrax) δίνει για πρώτη φορά το label της σε ευρωπαϊκό συγκρότημα. Τα Ημισκούμπρια χρησιμοποιήθηκαν σε cd rom που μίλαγε για την πρόληψη από τους σεισμούς και πρόσφατα σε αντικαπνιστικό cd rom με το κομμάτι «Πάφα πούφα το τσιγάρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα