Μιχάλης Παούρης Νέο single-“enarxis”



Μιχάλης ΠαούρηςΝέο C.d. single
“enarxis”

Πριν λίγο καιρό έκανε τηνεμφάνισή του στην ελληνική μουσική αγορά, ένα c.d. single ανεξάρτητης παραγωγής, με τέσσερα μόνο κομμάτια, αλλάδιαφορετικό και πρωτότυπο. Ένα c.d. που ενώ διαπραγματεύεται έναν ήχο οικείο και αγαπημένο στο ελληνικό κοινό,συγχρόνως κάνει μια διαφορετική και πραγματικά πρωτότυπη χρήση και προσέγγισήτου …. Μπουζούκι σε jazz δρόμους και μέσα από γνήσιες jazz
συνθέσεις!
Ο νεαρός και πραγματικάιδιαίτερα ταλαντούχος σολίστας και συνθέτης που υπογράφει τα τέσσερα κομμάτιατου c.d. single, Μιχάλης Παούρης, τολμά και ξεφεύγει από τασυνηθισμένα πλαίσια που επί χρόνια έχουμε συνηθίσει και ακούμε το μπουζούκι και επιχειρεί ναμας ταξιδέψει σε fusion jazz συνθέσεις, με δόσεις bolero latin και ήχωντου κόσμου, χωρίς όμως να υπολείπονται σε ελληνικά αρώματα …
Το c.d. τιτλοφορείται“enarxis”, και όχιάδικα, αφού σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ελληνικό όργανο πουμέχρι σήμερα παρουσιαζόταν να έχει περιορισμένες δυνατότητες.
Το εγχείρημά του ΜιχάληΠαούρη να συστήσει μ’ ένα νέο άκουσμα το ιερό όργανο της λαϊκής μας μουσικής καινα το ανεβάσει στο υψηλότερο σκαλί της jazz σκηνής,βρίσκεται αποτυπωμένο σ’ αυτό το c.d.

Σημαντική η συμμετοχή τουμεγάλου ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, που ντύνει με την υπέροχη φωνή του και τηνμοναδική ερμηνεία του το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι του c.d. single, σε στίχους του συνθέτη.
Παίζουν οι μουσικοί:Μιχάλης Παούρης – μπουζούκι /κιθάρες / ενορχήστρωση Βαγγέλης Καραπέτρος – μπάσοΆγγελος Παπαδάτος –κοντραμπάσοΑλέξανδρος Παλαβιτσίνης –πιάνοΧρήστος Δαλιάνης – βιολί
Η ηχογράφηση έγινε στα studios Pazl και Kyriazis και η παραγωγή είναι του Γιώργου Μαυράκη.
To c.d. θακυκλοφορήσει σύντομα στα κεντρικά δισκοπωλεία, ενώ θα μπορείτε να το προμηθευτείτεδιαδικτυακά.

Λίγα λόγια για τον ΜιχάληΠαούρη:Ο Μιχάλης είναι ένα μουσικό ταλέντο με θεωρητικέςκαι πρακτικές σπουδές στο μπουζούκι. Πρόκειται για νέο στην ηλικία οργανοπαίχτηκαι μουσικοσυνθέτη που ξεκίνησε την περιπλάνησή του στο χώρο της μουσικής καιτου μπουζουκιού από τα δέκα του χρόνια, έχοντας μέχρι τώρα εμφανιστεί στιςπερισσότερες μουσικές σκηνές και τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους τηςΕλλάδας.
Μερικοί από τους κυριότερους σταθμούς στην πορείατου είναι η συμμετοχή του στην ορχήστρα από μπουζούκια κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνωντης Αθήνας το 2004, στην ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε συναυλίες στο ΜέγαροΜουσικής Αθηνών και η συνεύρεσή του επί σκηνής με τον Al di Meola, τον περασμένο Νοέμβριο στοΑκροπόλ, μετά από πρόσκληση του ίδιου.
Τα ιδιαίτερα στοιχεία του καλλιτέχνη που τονχαρακτηρίζουν ως φαινόμενο για ταπαγκόσμια κατά τη γνώμη πολλών δεδομένα, είναι η πρωτοποριακή προσαρμογή τουμπουζουκιού στην Jazz μουσική καθώς επίσης και η ταχύτητα με την οποία παίζειμπουζούκι και κιθάρα.
Μία πλευρά της προσωπικότητας και τηςανήσυχης δημιουργικότητάς του στον τομέατης μουσικής αποτελεί η συγγραφή του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο «Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα