2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και πολλά υποσχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 28 Ιουνίου 2012, ενώ προάγγελός του θα είναι μία
σειρά ανοιχτών δωρεάν σεμιναρίων, που απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές της πόλης, από τον χορευτή και χορογράφο AntonLachky, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου. Όπως δηλώνει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας «η δεύτερη χρονιά του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού κινείται στον άξονα της προβολής και καταξίωσης, στη συνείδηση του κοινού, της τέχνης του χορού, μέσω της ανάδειξης των χορευτικών σχημάτων της πόλης. Επιλέγουμε να κρατήσουμε το θεσμό ζωντανό, διερευνώντας περαιτέρω το χαρακτήρα της διοργάνωσης και στοχεύουμε στην προσφορά βιωματικής εκπαίδευσης και παιδείας, στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Η διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων καταξιωμένων χορογράφων, όπως ο Anton Lachky, κινείται προς την κατεύθυνση αυτή». Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε τον Απρίλιο του 2012, μία σειρά δωρεάν ανοιχτών σεμιναρίων με την καταξιωμένη χορογράφο και performerAnnCooperAlbright, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων. Το σεμινάριο του Anton Lachkyμε τίτλο «Puzzle’s Work» θα πραγματοποιηθεί στην Χ.Α.Ν.Θ. και θα έχει καθημερινή διάρκεια 4:30 ωρών. Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορούθα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και στο θέατρο «Άνετον», με ώρα έναρξης 21:30. Η τιμή εισιτηρίου για κάθε παράσταση θα είναι 7 ευρώ ενώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σύνολο της διοργάνωσης, θα υπάρχει εκπτωτικό εισιτήριο στην τιμή των 30 ευρώ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
22 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
Anton Lachky
Τάσος Καραχάλιος
Χοροθέατρο «Αδράστεια»23 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
«Pas.Par.Tu»
«Τρίγωνο»
24 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«Balletan»
«Contact»
«B+6»
25 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
Ανοιχτό αυτοσχεδιαστικό μάθημα με τον χορευτή Τάσο Καραχάλιο.Κρουστά: Λάζαρος Πλιάμπας, κιθάρα: SonnyTouch
26 IOYNIOY - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
«Introspectus»
Χοροθέατρο «Ακροποδητί»
27 IOYNIOY - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«Κιναίσθηση»
«Trickortreat»
«Μίνθη»
Τέλος, στις 28 Ιουνίου, η χορευτική ομάδα «Lumin-D-ance» θα παρουσιάσει μια performance στον πολυχώρο εκθέσεων «dynamoproject», (Τύπου 5, περιοχή Βαλαωρίτου).
Keywords
Τυχαία Θέματα