Ζ. Κουλίας: Η πολιτική ηγεσία έχει χρέος να βρει τα σωστά βήματα προς την ενότητα

15:46 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πολιτική ηγεσία του τόπου βαρύνει το χρέος να βρει τα σωστά βήματα προς την ενότητα, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Στην ομιλία του κατά την επετειακή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, ο κ. Κουλίας είπε πως πρέπει να παραδεχθούμε, ως πολιτική ηγεσία, ότι δεν καταφέρουμε να καταλάβουμε τη λέξη ενότητα με τον ίδιο τρόπο ο καθένας από

εμάς.

«Στην πρόσφατη ιστορία μας υπάρχει ένα φωτεινό παράδειγμα», αυτό του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, «που τούτος ο λαός όταν εννοούσε τη λέξη ενότητα, κατά τον ίδιο τρόπο μεγαλούργησε και δημιούργησε αυτό που λέγεται σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα τα εγκλήματα της Τουρκίας στη συνείδησή μας δυστυχώς έχουν ξεθωριάσει. «Η λέξη πρόσφυγας, αγνοούμενος, εγκλωβισμένος, εποικισμός, σύληση πολιτιστικής κληρονομιάς, δυστυχώς και αυτά έχουν ξεθωριάσει», είπε, προσθέτοντας ότι ως λαός έχουμε πάθει κόπωση και ήρθε η ώρα να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας προς την ορθή και την πρέπουσα κατεύθυνση.

Ο κ. Κουλίας μετέφερε λόγια του Εθνάρχη Μακάριου, τα οποία σήμερα που ως Κύπρος έχουμε πατώσει εθνικά και οικονομικά, θα πρέπει να αποτελούν φάρο καθοδήγησης προς όλους τους πολιτικούς, όπως είπε.

«Ελληνικέ, Κυπριακέ λαέ, μείνε όρθιος μείνει αλύγιστος επί των επάλξεων. Διακυβεύεται το μέλλον σου και η εθνική υπόστασή σου. Αγών υπέρ βωμών και εστιών, αγών υπέρ πάντων είναι ο σημερινός αγών και θα είναι επίπονος και μακρός, θα διέλθει ακόμα πολλά στάδια και φάσεις και απαιτεί αντοχή, επιμονή, υπομονή, εγκαρτέρηση, θάρρος, αποφασιστικότητα και προπάντων πίστη. Απαιτεί ο αγώνας πίστη στην τελική επικράτηση των δικαίων μας, μην πτοηθείς ποτέ και μην απογοητευτείς από οιασδήποτε δυσκολίας και αντιξοότητας. Στάθου άξιος, απτόητος, υπερήφανος, αδούλωτος, αγονάτιστος και κράτησε ψηλά την αγωνιστική σημαία», ήταν τα λόγια του Εθνάρχη Μακαρίου, η τελευταία του παρακαταθήκη, που μετέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κουλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα