Υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα του ΔΗΚΟ υπέβαλε ο Φ. Κωνσταντίνου

19:34 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος υπέβαλε το απόγευμα ο Φύτος Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του, μετά από την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Κωνσταντίνου είπε το ΔΗΚΟ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας του και δεν δικαιούται να χάσει το δρόμο του, για προσθέσει πως το κόμμα του πρέπει να παραμείνει πιστό στην ιστορία και στις αρχές του.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με αμέριστο σεβασμό

προς τη βάση του ΔΗΚΟ και την κυπριακή κοινωνία διεκδικώ επανεκλογή στη θέση του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα του κόμματος. Ως εκφραστής της μεσαίας τάξης και των απλών ανθρώπων, που πολιτεύεται με μετριοπάθεια και με σοβαρότητα για το καλό της πατρίδας μας. Και σε αυτή την προσπάθεια όλοι εμείς που εργαστήκαμε για δεκαετίες, ώστε να κτίσουμε και να ενισχύσουμε το ΔΗΚΟ δεν δικαιούμαστε να είμαστε απόντες», ανέφερε.

Όπως σημείωσε στα πολλά χρόνια της κομματικής του παρουσίας ουδέποτε επιδίωξε την ατομική προβολή και το προσωπικό βόλεμα, ουδέποτε επιδίωξε θέσεις διορισμού, ουδέποτε επιδίωξε τη χλιδή και ουδέποτε είδε το ΔΗΚΟ σαν όχημα για προσωπική ανέλιξη.

«Επεδίωκα πάντοτε», είπε, «να είμαι χρήσιμος για τους απλούς ανθρώπους, να είμαι υπηρέτης της βάσης του ΔΗΚΟ, να είμαι ο φίλος των αδυνάτων και των ανίσχυρων, που διεκδικούν το δίκαιο και που συναντούν κλειστές πόρτες στα σαλόνια και στα υψηλά δώματα. Επεδίωκα πάντοτε την ενότητα του ΔΗΚΟ, ανεξαρτήτως της εκάστοτε ηγεσίας, επειδή πίστευα και πιστεύω ότι το ΔΗΚΟ είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι της βάσης του».

Είπε ακόμα πως αισθάνεται περήφανος, επειδή εισπράττει διαχρονικά την αγάπη και την εκτίμηση των ανθρώπων της βάσης του ΔΗΚΟ, με τους οποίους τον συνδέουν κοινές αναφορές και κοινοί αγώνες, συμπληρώνοντας πως ο καθένας που θέλει να έχει ρόλο και λόγο στο ΔΗΚΟ πρέπει να κερδίσει αυτό το δικαίωμα με τη διαχρονική προσφορά και τη συνέπεια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα