Υπογραφή συμφωνίας του ΚΥΠΕ με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κουβέιτ

16:44 8/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανταλλαγή ειδήσεων, φωτογραφικού και άλλου δημοσιογραφικού υλικού προβλέπει η Συμφωνία Συνεργασίας, που υπέγραψαν σήμερα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (KYΠΕ) και το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κουβέιτ (KUNA).

Η Συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής σειράς διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

και του Αναπληρωτή Εμίρη (Πρίγκιπα του Στέμματος) του Κουβέιτ Sheikh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Η Συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Λάρκο Λάρκου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κουβέιτ (KUNA) Sheikh Mubarak Al-Duaij Al-Sabah

Η Συμφωνία, που στοχεύει στην ανάπτυξη επαγγελματικής συνεργασίας μεταξύ των δυο πρακτορείων, προβλέπει όπως το KUNA και το ΚΥΠΕ ανταλλάσσουν ειδήσεις, μέσω των τεχνικών μέσων που διαθέτουν.

Εξάλλου το KUNA και το ΚΥΠΕ αναλαμβάνουν να παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στον ανταποκριτή του άλλου μέρους. Το KUNA και το ΚΥΠΕ θα βοηθούν το ένα το άλλο στην κάλυψη γεγονότων και εξελίξεων στις χώρες τους, όπως και σε επισκέψεις αξιωματούχων.

Επίσης τα δυο πρακτορεία θα προμηθεύουν το ένα το άλλο με φωτογραφικό υλικό είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω άλλων τεχνικών μέσων.

Τα δυο πρακτορεία θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής δελτίων Τύπου, βιβλίων, πληροφοριών και εμπειριών καθώς και υλικό που αφορά τους τομείς δραστηριοτήτων τους και θα μπορούν να συμφωνήσουν στην ανταλλαγή επισκέψεων υπαλλήλων και για εκπαίδευση προσωπικού σε τομείς που αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες
Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των δύο Πρακτορείων, στην παρουσία του Αναπληρωτή Διευθυντή/ Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ Γιώργου Πενηνταέξ και του Επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του KUNA Issam Mosaed el-Ruwayeh.

Τόσο ο κ. Λάρκου όσο και ο κ. Al-Sabah χαιρέτισαν το γεγονός της υπογραφής της διμερούς συμφωνίας σε μη εμπορική βάση και ανέφεραν ότι η υπογραφή της έχει στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο Πρακτορείων Ειδήσεων, μέσω της ανταλλαγής ειδήσεων, φωτογραφιών κι άλλου δημοσιογραφικού υλικού, ενώ στοχεύει και στην καλύτερη γνωριμία των λαών Κύπρου και Κουβέιτ.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους εφαρμογής της συμφωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών Πρακτορείων Ειδήσεων των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα