Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία

15:49 8/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τους ισχυρισμούς ότι τα ροφήματα με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά προκαλούν παχυσαρκία διαψεύδει μελέτη που παρουσιάστηκε από τον Δρ Ανταμ Ντρουνοβσκι, διευθυντή του Κέντρου για τη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Διατροφής (15-20/9) στη Γρανάδα, της Ισπανίας.

Η νέα ανάλυση της Έρευνας για τη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ (US-NHANES) από τον καθηγητή Επιδημιολογίας, Ανταμ Ντρουνοβσκι, απέδειξε

ότι τα γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων μπορούν να είναι αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Αναγνωρίζοντας ότι οι διαβητικοί και τα παχύσαρκα άτομα αποτελούν τους μεγαλύτερους χρήστες ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, οι μελέτες του Δρ Ντρουνοβσκι έδειξαν ότι η χρήση τους συνδέεται με την προσπάθεια απώλειας βάρους αφού αυτό έχει αυξηθεί, αποτελώντας έτσι παράδειγμα αυτού που επιστημονικά αποκαλείται «σχέση αντίστροφης αιτιότητας» (reverse causality).

Περίπου 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, 19% σε ροφήματα χαμηλών θερμίδων και περίπου 12% σε επιτραπέζια γλυκαντικά. Η χρήση τους είναι συχνότερη από τις …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα