Υπέρ της άμεσης εφαρμογής ΓεΣΥ το ΕΥΡΩΚΟ

17:56 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρός του Δημήτρης Συλλούρης, τάσσεται υπέρ της άμεσης εφαρμογής ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας, εκτιμώντας ότι στον τομέα της υγείας σύντομα θα συντελεστεί «μια τραγωδία» με το «μπλοκάρισμα» των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα συνεπεία της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Συλλούρης σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη του ΕΥΡΩΚΟ στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είπε ότι «είχαμε στη Βουλή

συζήτηση για τη δεοντολογία των ιατρών και τα προβλήματα των ασθενών και εκεί όλοι καταλήξαμε ότι χρειάζεται ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο εάν δεν γίνει, ούτε δεοντολογία μπορούμε να έχουμε σωστή πλέον, ούτε τα πραγματικά δικαιώματα των ασθενών μπορούν να προστατευθούν».

Πολύ σύντομα, είπε, «θα μπλοκαριστεί η δημόσια υγεία, τα δημόσια νοσηλευτήρια, με την οικονομική κρίση και από την άλλη θα καταρρεύσει και ο ιδιωτικός τομέας», προσθέτοντας ότι «μιλούμε για μια τραγωδία για αυτό και πρέπει σύντομα να σπεύσουμε να δώσουμε ένα τέλος με την εφαρμογή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας».
Πρόσθεσε ότι «ιδρύματα και θεσμοί όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορούν να μας βοηθήσουν ακόμα και συμβουλευτικά», ενώ διαβεβαίωσε ότι «η δημιουργία ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κόμματος».

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είπε ότι πρόκειται για «την πρώτη Ιατρική Σχολή της Κύπρου η οποία ξεκινά το δεύτερο έτος φέτος με εκπληκτικά αποτελέσματα που μας συγκίνησαν και μας έχουν δημιουργήσει το ενδιαφέρον ότι έστω και τώρα πρέπει να προτρέξουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».
Όπως είπε, «πρόκειται για μια προσπάθεια που δημιουργεί μια νέα δομή στο ιατρικό σύστημα της Κύπρου, η οποία θέλει να γίνει ιατρικό κέντρο αλλά και εκπαιδευτικό και όταν μαθαίνουμε ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές είναι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά αυτό είναι μια σφραγίδα αναγνώρισης στην πράξη και όχι στη θεωρία».
Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Παύλος Κοιμήσης είπε ότι «το όνειρο να γίνει Ιατρική Σχολή στην Κύπρο είναι παλαιό και είμαστε ευτυχής ότι μπόρεσε να ξεκινήσει πέρσι με 30 φοιτητές και φέτος έχουμε πάνω από 70 φοιτητές από 21 χώρες».
Ο κ. Κοιμήσης είπε ότι στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν εγγραφεί φοιτητές από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ζιμπάμπουε και από Χονγκ Κονγκ».

Αναφέρθηκε στη «σημαντική αναγνώριση που τυγχάνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το Βρετανικό Ιατρικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου ήρθαν επανειλημμένα και είδαν την πρόοδο που γίνεται και η αναγνώριση έρχεται από το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από την Ιατρική Σχολή», είπε ο Κοσμήτοράς της.
Ο κ. Κοιμήσης είπε ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διατηρεί ήδη γραφεία στην Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες «και υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον το οποίο ελπίζουμε να συνεχιστεί για να μπορέσει η Ιατρική Σχολή

Keywords
Τυχαία Θέματα