ΥΠΑΜ: Μόνο πεζοπόρα τμήματα στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

13:40 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο με πεζοπόρα τμήματα θα διεξαχθεί η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής, δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για χορήγηση προγευμάτων σε άπορους μαθητές στα σχολεία.

“Η Κυβέρνηση, αποφάσισε όπως φέτος, η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου διεξαχθεί με συμμετοχή μόνο πεζοπόρων

τμημάτων, συνδυαζόμενη με τελετουργικές καινοτομίες, στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής, των νέων κοινωνικών δεδομένων αλλά και του εκσυγχρονισμού, πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ”, αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ότι “οι διαστάσεις αυτές, έχουν ως στόχο να τιμήσουν τη μέρα της ανεξαρτησίας, να εξυψώσουν το ηθικό φρόνιμα του λαού μας και ταυτόχρονα, να κατατάξουν το κράτος σε αρωγό και μέτοχο των δυσκολιών που διέρχεται ο λαός μας”.

Ο κ. Φωτίου σημειώνει ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, θα δοθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα για τα προγεύματα που χορηγούνται στους άπορους μαθητές μας στα σχολεία, όπως είναι οι χυμοί. “Τα παιδιά αυτά που δοκιμάζονται μαζί με τους άνεργους γονείς τους, αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Ο λαός μας, απέδειξε ότι διαθέτει την ωριμότητα αλλά και τις ευαισθησίες, για να αντιληφθεί ότι, τα όποια εμπόδια μπορούν να υπερπηδηθούν μέσα από πράξεις συνέπειας και υπευθυνότητας. Μέσα από ενότητα και στήριξη προς τον συνάνθρωπο”, προσθέτει.

Ο κ. Φωτίου αναφέρει πως η μέρα αυτή, ανήκει στη Δημοκρατία και στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται, σημειώνοντας ότι “είναι και παραμένει εορταστική αλλά και συμβολική της ενότητας και των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα