ΥΠΑΜ Ελλάδας: Eνωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα

13:39 1/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι «ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να σταθούμε και πάλι όρθιοι στα πόδια μας», εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αρκεί, όπως είπε «να μην πάψουμε να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα θέματα εθνικής ασφάλειας του απανταχού Ελληνισμού».

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα,

ήταν, είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είπε πως είναι βέβαιος ότι «ακόμη και μέσα από τα δύσκολα, ακόμη και μέσα από τις συμπληγάδες αυτής της δύσκολης συγκυρίας, μπορούμε να δούμε φως και ότι γρήγορα χαμόγελα θα ξανανθίσουν πάλι στον τόπο μας»..

«Βρίσκομαι εδώ, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, σε αυτή τη λαμπρή γιορτή της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να υπογραμμίσω το εθνικά και πολιτικά αυτονόητο: Oτι η Ελλάδα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας”, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ξέρω ότι σήμερα περνάμε δύσκολες μέρες, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και ο Ελλαδικός και ο Κυπριακός Ελληνισμός, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης», είπε.

Εχω, πρόσθεσε, «τη βεβαιότητα ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να σταθούμε και πάλι όρθιοι στα πόδια μας, αρκεί να μην πάψουμε να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα θέματα εθνικής ασφάλειας του απανταχού Ελληνισμού».

Υπογράμμισε επίσης πως «δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, να κινητοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς νομιμότητας, να δραστηριοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας, για να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς στρατεύματα κατοχής, στην οποία να ζουν και να προοδεύουν από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι».

Εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια «στον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και σε όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, της Εθνικής Φρουράς» καθώς και «στη Διοίκηση και στα παιδιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, για την τόσο σημαντική παρουσία τους σήμερα, που μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια».

Ευχήθηκε χρόνια πολλά «μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους πολίτες τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Ακόμη και μέσα από τα δύσκολα, ακόμη και μέσα από τις συμπληγάδες αυτής της δύσκολης συγκυρίας, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να δούμε φως και ότι γρήγορα χαμόγελα θα ξανανθίσουν πάλι στον τόπο μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα