Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πρόεδρο Χριστόφια

12:49 1/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, με πολιτικά μέσα ασφαλώς, για ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία,  με την ευκαιρία της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε το χαιρετισμό της παρέλασης, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, και του Υπουργού

Αμυνας της Ελλάδας Πάνου Παναγιοτόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία, είπε πως «σε αυτό τον αγώνα, η ανάσα της Ελλάδας πάντοτε μας θερμαίνει”.

Είπε πως θέλει, «με τη παρουσία του φίλου Υπουργού Αμυνας της Ελλάδας, να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για την αμέριστη, καθημερινή στήριξη σε όλους τους τομείς της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αγώνα που διεξάγουμε».

Παράλληλα απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας, εκφράζοντας την πεποίθηση και ευχόμενος «το συντομότερο δυνατό να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες, οικονομικές, πολιτικές, να έχουμε λύση του Κυπριακού προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων, προς το συμφέρον των Κυπρίων πρώτα από όλα και μόνον, ώστε να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε σε αυτό το νησί ένα χώρο ειρήνης, συνεργασίας, μεταξύ των Κυπρίων πρώτα από όλα αλλά και μεταξύ της Κύπρου μας, των Ευρωπαίων εταίρων μας και των γειτόνων μας εδώ στην περιοχή».

O Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», επειδή θεωρεί, όπως είπε, ότι η γιορτή της ανεξαρτησίας είναι κοινή γιορτή, «γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».

«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τις ένοπλες δυνάμεις για την άρτια παρουσία τους και σήμερα στην παρέλαση προς τιμήν της 1ης Οκτωβρίου, ημέρας της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «ένεκα της τουρκικής εισβολής και της κατοχής, η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κουτσουρεμένη, και δεν μπορεί η νόμιμη Κυβέρνηση να ασκήσει τον έλεγχο και στο κατεχόμενο τμήμα. Κατά συνέπεια ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, με πολιτικά μέσα ασφαλώς για ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου», υπογράμμισε.

«Σε αυτό τον αγώνα, η ανάσα της Ελλάδας πάντοτε μας θερμαίνει. Και θέλω, τη παρουσία του φίλου Υπουργού Αμυνας της Ελλάδας, να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική Κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για την αμέριστη, καθημερινή στήριξη σε όλους τους τομείς της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αγώνα που διεξάγουμε», ανέφερε.

Θέλω να τονίσω, πρόσθεσε, «ότι οι στιγμές είναι δύσκολες. Δεν θα αναφερθώ τώρα στα οικονομικά προβλήματα. Είναι μπροστά μας. Ξέρετε ότι σήμερα συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα. Την Παρασκευή θα συναντηθώ με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων  Θα γίνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα