Υπ. Συγκοινωνιών: Τα eSkills αυξάνουν τις πιθανότητες εργοδότησης

22:12 8/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η τεχνολογία και οι δεξιότητες που φέρνει μαζί της είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη Δημόσια Υπηρεσία, καθώς και να αυξήσουμε τις πιθανότητες εργοδότησης των ανέργων και ειδικά των νέων, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης.


Σε ομιλία του στην Ημερίδα για την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων eSkills for Jobs 2014”, που πραγματοποιήθηκε

στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η εκστρατεία που αρχίζει αυτή την βδομάδα πραγματοποιείται σε μια εποχή όπου η ανεργία ολοένα και αυξάνεται και μαστίζει κυρίως τις νεαρές ηλικίες.
Στόχος της εκστρατείας, συνέχισε, είναι η ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των μαθητών και φοιτητών για τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές δεξιότητες σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και στην επαγγελματική αποκατάστασή τους.

Παράλληλα, είπε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες και η απόκτηση των αναγκαίων δεξιοτήτων μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή ενσωμάτωση των ευάλωτων συνανθρώπων μας στην κοινωνία και είναι πολλά τα παραδείγματα, ιδιαίτερα για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το Υπουργείο στοχεύει στη σύνδεση όλης της Κύπρου με δίκτυα υψηλών και υπερυψηλών ταχυτήτων καθώς και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Κυβέρνησης και την παροχή αποτελεσματικών και αποδοτικών δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προσβάσιμων από όλους για αύξηση της παραγωγικότητας, στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Στοχεύει, επίσης, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των πολιτών για αντιμετώπιση του ψηφιακού αλφαβητισμού, στην προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών από τον ιδιωτικό τομέα και στη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν στην πράσινη ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα