Υπ. Παιδείας: Στηριζόμαστε στις ηθικές αξίες του αγώνα της ΕΟΚΑ

12:10 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στις ηθικές αξίες που χαρακτήριζαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ, στηριζόμαστε και πορευόμαστε σήμερα ώστε να διασφαλίσουμε την ιστορική μας συνέχεια στα πλαίσια μιας ειρηνικής, ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις ύστερα από τον εορτασμό για την 1η Απριλίου στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας

ανέφερε ότι «αντλούμε θάρρος και αγωνιστικότητα από την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και παραδειγματιζόμαστε από τις ηθικές αξίες που χαρακτήριζαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ηθικές αξίες όπως είναι η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στον αγώνα για την ελευθερία και η αυτοθυσία».

Πρόσθεσε ότι «με αυτές τις ηθικές αξίες πορευόμαστε για να διασφαλίσουμε την ιστορική μας συνέχεια σ’ αυτό τον τόπο στα πλαίσια μιας ειρηνικής, ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τις ηθικές αυτές αξίες καλούνται συνεχίσουν σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες της Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ στηρίχθηκε στη ζωντάνια και στην αυτοθυσία των νέων της Κύπρου. Σ’ αυτόν τον αγώνα η μαθητιώσα νεολαία είχε ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα