Επιτήδειοι θέλησαν να μπουν στη Τράπεζα του Βατικανού

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικονομικής αστυνομίας Davide Cardia, οι επιτήδειοι απατεώνες, που φορούσαν επίσημα κοστούμια, προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους Ελβετούς φύλακες. Με τη δικαιολογία ότι «οι καρδινάλιοι μας περιμένουν», οι δύο άντρες θέλησαν να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στη τράπεζα. Οι απατεώνες κρατούσαν μια τσάντα με πλαστά ομόλογα αξίας 4 δισ. ευρώ.

Οι ύποπτοι, ένας μεσήλικας Ολλανδός και ένας Αμερικάνος, κρατήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές μετά από τις επιβεβαιώσεις

ότι δεν είχαν κανέναν απολύτως ραντεβού στο «Ινστιτούτο για τα Έργα της Θρησκείας», όπως ονομάζεται επίσημα η Τράπεζα του Βατικανού.

Η Τράπεζα του Βατικανού δεν είναι ανοιχτή για το κοινό και βρίσκεται πίσω από τα τείχη της μικρής πόλης-κράτους του Βατικανού.

Εν τέλει οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι και πιστεύεται ότι έχουν φύγει από τη χώρα. Αργότερα οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν γραμματόσημα και σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν στη κατασκευή των πλαστών ομολόγων.

Ο Εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε «Οι έλεγχοι δουλεύουν, αλλά δεν νομίζω ότι μιλάμε για εγκληματικές ιδιοφυΐες, από τη στιγμή που πιάστηκαν με το πρώτο εμπόδιο»

Keywords
Τυχαία Θέματα