Υπ. Εσωτερικών: «Δεν τίθεται σήμερα θέμα αναγκαστικής εκποίησης κατοικιών»

18:08 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν τίθεται σήμερα θέμα αναγκαστικής εκποίησης κατοικιών δήλωσε ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιοι σκορπούν τον πανικό στον κόσμο.

Διαβεβαίωσε ότι το θέμα γενικά απασχολεί σοβαρά την Κυβέρνηση η οποία θα σταθεί αρωγός στους φτωχούς συμπολίτες μας και δεν θα αφήσει στο `έλεος του Θεού` κανένα. Έστειλε παράλληλα το μήνυμα στις τράπεζες να στραφούν πρώτα στους μεγαλοφειλέτες που χρωστούν τεράστια ποσά.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για θέματα

μετανάστευσης, ο ΥΠΕΣ αφού ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν ήταν σήμερα αντικείμενοστη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό.

“Να πω ότι η κυβέρνηση κάνει τις δικές της σκέψεις, έχει τις δικές της απόψεις γύρω από το θέμα αυτό , θεωρούμε ότι είναι παρά -πάρα πολύ σοβαρό θέμα για να μπορεί ο Υπουργός να μπει σήμερα σε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα”, συνέχισε.

Ο κ. Χάσικος διαβεβαίωσε κατά τρόπο κατηγορηματικό, όπως είπε, ότι “δεν τίθεται θέμα σήμερα αναγκαστικής εκποίησης κατοικιών”.

“Αυτή την τρικυμία εμείς μόνοι μας την δημιουργούμε, δηλαδή και αν ακόμη ξεκινήσει κάποιος σήμερα για να προχωρήσει σε αναγκαστική εκποίηση, μπορεί να χρειαστεί ενάμιση χρόνο, δηλαδή δεν υπάρχει κάτι, δεν είναι ανάγκη να σκορπούμε τώρα τον πανικό ότι αμάν-αμάν εκποιούνται κατοικίες ή άλλως πως”, ανέφερε.

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλοι οφειλέτες, με τεράστια ποσά, και διατύπωσε την εισήγηση “πριν να πιάσουμε τον οποιονδήποτε φτωχό πολίτη που έχει ένα διαμέρισμα-και απευθύνομαι στις τράπεζες-μπορεί να πάρουν ένα μεγάλο οφειλέτη που καλύπτει χίλια και δύο χιλιάδες διαμερίσματα”.

“Αρα λοιπόν υπάρχουν τρόποι και δεν είναι ανάγκη να πανικοβάλλουμε τον κόσμο. Η Κυβέρνηση σίγουρα δεν θα αφήσει στο `έλεος του Θεού` αυτούς τους φτωχούς συμπολίτες μας που κατάφεραν με κόπο και ιδρώτα να διασφαλίσουν την δική τους στέγη, θα σταθούμε δίπλα τους αρωγοί”, είπε ο ΥΠΕΣ.

Σε ερώτηση για τα όσα ακούγονται περί νέου κουρέματος καταθέσεων, ο ΥΠΕΣ αφού σημείωσε ότι αυτά τα θέματα δεν είναι αντικείμενο του δικού του Υπουργείου, σημείωσε ότι “όσο αναμασούμε τα περί κουρέματος ή άλλα παρόμοια τραγικά, μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουμε, τίποτε πέραν τούτου”.

Ερωτηθείς ποιοί σκορπούν τον πανικό, ο ΥΠΕΣ απάντησε: “αν με ρωτάτε σας λέω ότι από τις τηλεοράσεις ακούω, από τα Μέσα, δεν είδα ούτε τράπεζα να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε κανένα άλλο, υπάρχει ένα αναμάσημα μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διόγκωση των πραγμάτων και εξελίσσεται σε ένα απέραντο πανικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα