Υπ. Εργασίας: Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που εισήγαγε την πολιτική στοχευμένων παροχών με βάση εισοδηματικά κριτήρια

20:23 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη και η μόνη μέχρι σήμερα που εισήγαγε την πολιτική των στοχευμένων παροχών με βάση εισοδηματικά κριτήρια, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας πως “συνεχίζοντας την πολιτική των διαστρεβλώσεων, των αντιφάσεων και της αλλαγής θέσεων για χάρη εκλογικών σκοπιμοτήτων” ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου “είπε πολλά και διάφορα και για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής” και “επανέλαβε τη θέση του για άστοχες κοινωνικές παροχές από την Κυβέρνηση

σε μη έχοντες ανάγκη΄”.

Οπως αναφέρει η κ. Χαραλάμπους “αναγνωρίσαμε στρεβλώσεις και αδυναμίες και εργαστήκαμε για τη δημιουργία μηχανισμών για σωστούς ελέγχους. Στοχεύσαμε στο επίδομα τέκνου, τη φοιτητική χορηγία, το πασχαλινό επίδομα, τους συνταξιούχους. Στοχευμένο με βάση τα συνολικά εισοδήματα του νοικοκυριού είναι το σχέδιο στήριξης των συνταξιούχων, στοχευμένο είναι το πακέτο φοιτητικής μέριμνας”, προσθέτει.

“Στοχευμένα παραχωρήσαμε στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού περιλαμβανομένου των χαμηλά αμειβόμενων και των μακροχρόνια άνεργων όταν εισήχθη ο συντελεστής του 5% ΦΠΑ”, συνεχίζει η Υπουργός Εργασίας.

“Την αρχή της στόχευσης και της διαφύλαξης των επιδομάτων ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (αναπήρους, συνταξιούχους, λήπτες δημοσίου βοηθήματος) κρατήσαμε στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα την ώρα που ο ΔΗΣΥ ζητούσε περικοπές των κοινωνικών παροχών ύψους 200 εκ ευρώ αντί των 113 εκ ευρώ που εμείς καταλήξαμε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση”, αναφέρει η κ. Χαραλάμπους.

Τέλος χαρακτηρίζει “υποκριτικό” το ενδιαφέρον του ΔΗΣΥ και του υποψηφίου του για την Προεδρία σε σχέση με τη διασφάλιση του κατώτατου μισθού “για τον απλούστατο λόγο”, όπως αναφέρει, “ότι οι πολίτες θυμούνται τις πρόσφατες δηλώσεις Αναστασιάδη για τον ψηλό κατώτατο μισθό στην Κύπρο που πλήττει την ανταγωνιστικότητα, αλλά και τις επικρίσεις του κ. Νεοφύτου προς την Υπουργό Εργασίας ότι σε καιρούς κρίσης δεν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός”.

Keywords
Τυχαία Θέματα