Υλικές ζημιές καταγράφονται λόγω του σεισμού στην Αμφίκλεια

19:18 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υλικές ζημιές φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σε αρκετά σπίτια σε περιοχές της Φθιώτιδας, ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αμφίκλεια, με επίκεντρο 121 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, σε εστιακό βάθος 20 χλμ, παρά τις αρχικές δηλώσεις που δεν αναφέρονταν σε απώλειες.

Οι ζημιές,

όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, καταγράφονται από συνεργεία των δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Λοκρών και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι περισσότερες είναι σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, την Δρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Κάποιες κατοικίες σύμφωνα με τις αρχές της Περιφέρειας Φθιώτιδας ενδεχομένως να μην είναι πλέον κατοικήσιμα.

Ο σεισμός των 5,1 βαθμών ακολουθήθηκε από δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών ενώ συνολικά, έως τώρα έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί. Ο σεισμός των 5,1 βαθμών έγινε αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας και είχε προηγηθεί δόνηση 4,2 βαθμών από το ίδιο σημείο. Η εξέλιξη της δόνησης παρακολουθείται στην περιοχή για το επόμενο 48ωρο, ενώ οι επιστήμονες καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα