Διερευνητικού χαρακτήρα η συνάντηση Κεντρικής – ΣΥΚΑΛΑ, νέα συνάντηση στις 20/8

18:50 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διερευνητικού και ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση σήμερα το απόγευμα του Συνδέσμου Καταθετών της Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και εκπροσώπων της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνη Παπακωνσταντίνου στο ΚΥΠΕ, ο οποίος ανάφερε ακόμη ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 20 Αυγούστου.

«Η συνάντηση έγινε σε ευχάριστο κλίμα, μπορώ να πω», είπε, προσθέτοντας

ότι «ήταν περισσότερο διερευνητικού και ενημερωτικού χαρακτήρα και από τις δύο πλευρές».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν επικεντρωμένη πάνω σε θέματα αρχής».

Απαντώντας σε διευκρινιστική επί τούτου ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «τα θέματα αρχής ήταν ο λόγος και ο ρόλος που εμείς διεκδικούμε, ήταν η καλύτερη δυνατή σύνθεση ενός Διοικητικού Συμβουλίου, της Τράπεζας Κύπρου στην προκειμένη περίπτωση, ότι ουσιαστικά εκείνο στο οποίο όλες οι πλευρές πρέπει να επικεντρωθούμε είναι αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο να αποτελείται από τους πιο ικανούς ανθρώπους που έχουμε στην Κύπρο».

Και βεβαίως, πρόσθεσε, «υπάρχει και μια πρόνοια του Μνημονίου, η οποία λέει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ πρέπει να είναι ανεξάρτητη, υπό την έννοια του ότι κανείς δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε εξάρτηση από την Τράπεζα Κύπρου ή οποιεσδήποτε άλλες καταστάσεις οι οποίες επηρεάζουν την Τράπεζα Κύπρου».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει και νέα συνάντηση, ανέφερε ότι «θα ξαναβρεθούμε στις 20 Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών για το 18% της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής, μετά από πολύωρη συνεδρία, τη Δευτέρα.

Η Κεντρική Τράπεζα είχε ανακοινώσει μετά τη συνεδρία ότι «η Αρχή Εξυγίανσης, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, θα προβεί σε συντονισμένες επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη με σκοπό όπως ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις όσον αφορά τη διαχείριση του ποσοστού που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα