‘Ξένα κέντρα συνωμοτούν εναντίον μας’ είπε ο Ερντογάν

12:19 29/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκστρατεία αναστροφής του κλίματος εις βάρος της Κυβέρνησής του στο φόντο των αποκαλύψεων του σκανδάλου με τις μίζες διεξάγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το Euronews μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στην πόλη της Μαγνησίας στα μικρασιατικά παράλια, ο Τούρκος Πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον ξένων κέντρων και πολιτικών αντιπάλων, κατηγορώντας τους πως βρίσκονται πίσω από την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς.

«Πίσω από όλο αυτό το σκάνδαλο βρίσκονται διεθνείς δυνάμεις. Εναντίον μας έχει εκτοξευτεί

μια εκστρατεία προπαγάνδας. Υπάρχει μια συμμορία, μια σκευωρία, η οποία οργανώνεται εντός του κράτους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, στην Άγκυρα ήταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις εναντίον της διαφθοράς, με τους διαδηλωτές να ζητούν εν πολλοίς την παραίτηση Ερντογάν.

Οι χειρισμοί Ερντογάν δεν τυγχάνουν της καλύτερης υποδοχής ούτε εκτός συνόρων. Ήδη οι Βρυξέλλες εξέφρασαν διά του Επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε την ανησυχία τους. Κριτική στον Τούρκο Πρωθυπουργό άσκησε μέσω συνέντευξής του στην κυριακάτικη Bild και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα