Βρετανία: Επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος όταν πέθανε ο πιλότος

16:58 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Eπιβάτης αναγκάστηκε να προσγειώσει μόνος του ένα μικρό αεροσκάφος στην Βρετανία, όταν ο πιλότος κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο πιλοτήριο και λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους Cessna 172 σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του, αλλά και στην έγκαιρη προειδοποίηση του πιλότου.

Ο τελευταίος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία μετά την απογείωση και ενημέρωσε έγκαιρα τον επιβάτη, ώστε να αναλάβει εκείνος την διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θαρραλέος

επιβάτης, ονόματι Τζον, φόρεσε τα ακουστικά και υπό τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συνέχισε την πτήση προς το αεροδρόμιο.

Φωτογραφία: BBC

Όταν οι ελεγκτές είδαν το αεροσκάφος να πλησιάζει, ζήτησαν από τον επιβάτη να κάνει δυο-τρεις κύκλους πάνω από την πίστα του αεροδρομίου ώστε να δουν πόσο μπορεί να χειριστεί το αεροσκάφος και στη συνέχεια του έδωσαν οδηγίες προσγείωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο επιβάτης κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χάμπερσάιντ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του πιλότου, οι αρχές ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν ως «ύποπτο» το τραγικό περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα