Βότσης: Γενναιόδωρες οι προσφορές Δ. Χριστόφια στο Κυπριακό

14:22 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λόγο για γενναιόδωρες προσφορές του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στο Κυπριακό, έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Άγγελος Βότσης.

“Αν ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ εισάκουαν τις προτροπές μας για να αποσύρουν εκείνες τις προτάσεις τους, σίγουρα, αυτές δεν θα ήταν σήμερα καταγραμμένες στο πολυσέλιδο έγγραφο του κ. Ντάουνερ και άρα δεν θα ήταν αναγκαία η οποιαδήποτε

προσπάθεια εκ μέρους του ΑΚΕΛ για τη δημιουργία άλλων εντυπώσεων”, είπε.

Ο κ. Βότσης ανέφερε ότι “δυστυχώς για αυτούς, τα γεγονότα όπως αυτά έχουν καταγραφεί, τόσο στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία στενών τους συνεργατών, όσο και όσα καταγράφονται στα πρακτικά των τελευταίων συνεδριών του εθνικού συμβουλίου επί προεδρίας του κ. Χριστόφια επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές”.

Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης

————————-

Ο κ. Βότσης είπε ότι το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την ενέργεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε περαιτέρω οικονομική στήριξη μέσω του πλαισίου της πολιτικής συνοχής.

“Το αίτημα μας θεωρείται πλήρως δικαιολογημένο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κατανοούν το πόσο σημαντικό είναι η Κύπρος να καταφέρει να εξέλθει από αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση αφού πιθανή αποτυχία της θα εξυπακούεται και αποτυχία της ίδιας της Ε.Ε και των θεσμικών της οργάνων ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνουν αρκετά κράτη μέλη της τα τελευταία χρόνια”, είπε.

Πρόσθεσε ότι αναμένουμε από τα Θεσμικά Όργανα της Ε.Ε ότι θα λειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια της θεμελιώδους αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης και θα στηρίξουν τα αιτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενέργεια

———

Ο κ. Βότσης είπε ότι έχει τεθεί και επισήμως ενώπιον του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Ε.Ε., με πλήρη πολιτική, οικονομική και επιστημονική τεκμηρίωση, το θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της λεκάνης της Λεβαντίνης κατά τρόπο που να προσφέρει ασφαλή ενεργειακή λύση για την Ε.Ε.

“Πρόκειται για ενέργεια που αναδεικνύει και επισήμως τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στον ευρύτερο ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, καθιστώντας την σημαντικό ενεργειακό κόμβο της περιοχής”, σημείωσε.

Τράπεζα Κύπρου

———-

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, ανέφερε ότι το ΔΗ.ΚΟ επαναλαμβάνει τη θέση ότι για να κατορθώσει η οικονομία μας να σταθεροποιηθεί και να μπορέσει να επανεκκινήσει επιβάλλεται πρώτα και πάνω από όλα να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά και των επενδυτών.

“Προς επίτευξη αυτού του στόχου θεωρούμε ύψιστης σημασίας την εξυγίανση και κατ επέκταση την διάσωση της Τράπεζας Κύπρου. Είναι για αυτόν το λόγο που καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το θέμα του Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου και του Διοικητικού Συμβουλίου οδεύει προς οριστική λύση. Για μας αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός που στέλνει το μήνυμα εξόδου από το καθεστώς εξυγίανσης”, κατέληξε ο κ. Βότσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα