Γ. Περδίκης: Κτηνοτρόφοι που… καταδικάζονται, να μην λαμβάνουν στήριξη

12:35 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τον αρμόδιο Υπουργό απηύθυνε ο Βουλευτής του Κινήματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν οι κτηνοτρόφοι που έχουν καταδικαστεί για παράνομη βόσκηση των ζώων τους συνεχίζουν να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και άλλα προγράμματα στήριξης και εάν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου.

Σε πρόσφατη περιοδεία του Βουλευτή των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη

στα χωριά της ορεινής Πάφου πολλοί κοινοτάρχες του εξέθεσαν το μεγάλο πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη βόσκηση ζώων που καταστρέφει φυτείες και άλλες περιουσίες σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κατάσταση προσθέτει ο κ. Περδίκης θυμίζει άλλες εποχές και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ενώ οι προστριβές μεταξύ των κτηνοτρόφων και των γεωργών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η κατάργηση του θεσμού του αγροφύλακα συνεχίζει, δεν επιτρέπει τον επαρκή έλεγχο και τιμωρία όσων παρανομούν.

Αναζητούνται είπε λοιπόν εργαλεία εφαρμογής της νομοθεσίας, προσθέτοντας πως μία σκέψη είναι όσοι κτηνοτρόφοι καταδικάζονται για παράνομη βόσκηση των ζώων τους να μην λαμβάνουν οποιαδήποτε στήριξη από τα κοινοτικά και δημόσια ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα