Επιστολή συνδικαλιστικού οργάνου Διευθυντών Εκπαίδευσης για την στελέχωση των Διευθύνσεων

Tweet

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

- Πρόεδρος Διοικητικών Υπαλλήλων

Υ.ΠΑΙ.Θ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

- Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Τηλ.: 6977 051012

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 23-08-2013

Email: [email protected]

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας

Κον ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ

ΚΟΙΝ.: Υφυπουργούς Παιδείας

Κον Γκιουλέκα Κων/νο

Κον Κεδίκογλου Συμεών

Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘ

ΠΟΣΥΠ

ΘΕΜΑ: Επιστολή Συνδικαλιστικού Οργάνου Διευθυντών Εκπαίδευσης για την στελέχωση των Διευθύνσεων.

Κε

Υπουργέ,

Με λύπη διαπιστώνω ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν συντεταγμένα συμφέροντα τα οποία δίνουν μάχη οπισθοφυλακής για την διατήρηση των συντεχνιακών τους προνομίων.

Με δραματικές αφηγήσεις για 12ωρα και Σαββατοκύριακα εργασίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις, με στοχευμένους χαρακτηρισμούς όπως εξειδικευμένο προσωπικό και βασικός κορμός συνεργατών, σας ενημερώνουν και εντέχνως σας προειδοποιούν ότι επιβάλλεται για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά να αποσπαστούν εκ νέου εκπαιδευτικοί και μάλιστα με την σειρά που τους πρότειναν, διότι αυτοί κατέχουν με επάρκεια τα αντικείμενα για τη λειτουργία των Διευθύνσεων.

Κε Υπουργέ,

- Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης είχε, έχει και θα έχει ως βασικό κορμό της, το μόνιμο Διοικητικό Προσωπικό.

- Τα αντικείμενα όχι μόνο τα κατέχουν με επάρκεια οι Διοικητικοί Υπάλληλοι αλλά είναι αυτοί που τα μαθαίνουν στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους Δ/ντές Εκπαίδευσης.

- Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί πρωτίστως εξυπηρετούν το προσωπικό τους πρόβλημα και έπειτα την Υπηρεσία.

- Υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που πραγματικά εργάζονται και προσφέρουν και είναι οι ίδιοι που έχουν ζητήσει οικειοθελή μετάταξη σε Διοικητική θέση.

- Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, τη ποιότητα και τη συνέχεια στη Διοίκηση, διότι αποτελούν μόνιμο υπηρεσιακό δυναμικό και όχι ρουσφετολογικές επιλογές ή προσωπική - κομματική κουστωδία που ακολουθεί τον επίσης κομματικά τοποθετημένο Δ/ντή Εκπαίδευσης, όπου όλοι μαζί ακολουθούν την εναλλαγή των Κυβερνήσεων.

- Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μπορούν να λειτουργήσουν με σημαντικά μικρότερο αριθμό προσωπικού, αν στελεχωθούν από μόνιμο διοικητικό προσωπικό.

Κε Υπουργέ,

Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης αποτελεί πυλώνα για το Εκπαιδευτικό μας σύστημα και μοχλό βελτίωσης της παρεχόμενης Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Η Διοίκηση χρειάζεται νέο, σύγχρονο και λειτουργικό οργανόγραμμα για την Κεντρική και τις Περιφερειακές της Υπηρεσίες.

Η Διοίκηση θα πρέπει να στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό και γι αυτό σας καλώ να προχωρήσουν άμεσα, εκτός από τις μετατάξεις του Ν.4057/2012 και των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και οι οικειοθελείς μετατάξεις που αφορούν σε εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν τη διοίκηση και θέλουν να την υπηρετήσουν.

Γι αυτό το μεταβατικό στάδιο να δοθούν οι απαραίτητες μόνο αποσπάσεις και εκεί που μόνο χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία των Δ/νσεων.

Τέλος αυτή την περίοδο που βίαια αλλάζει η ζωή και το εργασιακό καθεστώς και περιβάλλον πολλών εκπαιδευτικών, με συνοπτικές διοικητικές πράξεις και διαδικασίες, θα έπρεπε να διασφαλιστεί τουλάχιστον το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Δεν μπορεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται μετέωροι μεταξύ οικειοθελούς ή υποχρεωτικής μετάταξης, διαθεσιμότητας ή απόλυσης, οργανικής θέσης ή απόσπασης, επιβίωσης ή διάλυσης των οικογενειών τους.

Δεν μπορεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους να είναι άγνωστος ο αριθμός του προσωπικού που θα είναι σε κάθε Δ/νση Εκπαίδευσης και η σχέση εργασίας του.

Δεν μπορεί να στέλνονται άνθρωποι από την μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη για ταυτοπροσωπία και μετά να αντιλαμβανόμαστε την αστοχία.

Δεν μπορεί, επί μέρες, να ζητούνται διευκρινήσεις και αυτές να δίνονται μια μέρα πριν να λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάταξης.

Εκτός των αριθμών, των μνημονίων και των εκβιασμών υπάρχουν και οι άνθρωποι.

Με τιμή

Φωτιάδης Σάββας

Tags: Σάββας Φωτιάδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα