Βάλτε τέλος στο φούσκωμα, τα αέρια και την πρησμένη κοιλιά

09:04 25/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φούσκωμα, αέρια και πρησμένη κοιλιά; Είναι μια άκρως άβολη κατάσταση που πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα των αερίων είναι πολύ συχνό, η αμηχανία είναι μεγάλη αλλά ευτυχώς πλέον υπάρχει αντιμετώπιση στα φαρμακεία.

Ο μετεωρισμός, τα γνωστά μας «φουσκώματα»-αέρια, συνήθως γίνεται αντιληπτός από το αίσθημα πρησμένης κοιλιάς και εκδηλώνεται με ενοχλητικά συμπτώματα, όπως στομαχικές κράμπες, καούρες, πόνο, ρέψιμο και αέρια. Είναι μια αρκετά συνηθισμένη διαταραχή του γαστρεντερικού, η οποία συχνά

επηρεάζει έντονα τόσο τη ψυχολογία όσο και την κοινωνική ζωή.

Ουσιαστικά, τα αέρια δημιουργούνται στο έντερο κατά την πέψη και προκαλούν το γνωστό «φούσκωμα». Αυτό μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή δυσφορία και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να προκαλέσει έντονους κοιλιακούς πόνους και διαταραχές στον ύπνο, εφόσον παρατηρείται και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα αέρια μπορεί να προκληθούν από αντιβιοτικά, τροφές που δεν πέπτονται εύκολα, όπως είναι οι φυτικές ίνες, τροφές που περιέχουν λακτόζη, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα και από τον αέρα που καταπίνουμε όταν τρώμε, κυρίως λόγου άγχους και γρήγορου ρυθμού ζωής.

Πρόσφατες κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υποδεικνύουν πως ο μετεωρισμός ταλαιπωρεί:

Έως και το 30% του ενήλικου πληθυσμού (1)Το φαινόμενο είναι δύο φορές πιο συχνό στις γυναίκες (1)Το 69% που πάσχουν από δυσκοιλιότητα (3)Έως και το 70% που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (2).

Κάποιοι τρόποι για να αποφύγει κάποιος τα αέρια και το φούσκωμα είναι να ….

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Αναζητήσεις
πρησμενη κοιλιτσα σκυλου, πρησμενη κοιλια και αέρια σε σκύλους
Τυχαία Θέματα