Τσίπρας: Με 84% υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν

16:03 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντι-μερκελική εκστρατεία σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την πανηγυρική εκλογή του ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε το 84% του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,

το οποίο διεξάγεται από την Πέμπτη στη Μαδρίτη.

Το νέο ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω Τwitter, αναφέροντας: «Και επίσημα υποψήφιος της Ευρωπ. Αριστεράς για την Κομισιόν, με 84%, ο Αλ. Τσίπρας. Μήνυμα με θετικό συμβολισμό για την Ευρώπη κ την Ελλάδα».

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης και είπε ότι καταλαβαίνει πως στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Τα επόμενα βήματα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη αλλά και σε άλλες πόλεις. Στόχος του θα είναι η να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον των πολιτικών τη λιτότητας και αναδείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, ο δρόμος της ανάπτυξης και την κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» ότι η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα του επιτρέψει να επικοινωνήσει με τους ευρωπαϊκούς λαούς και να αναδείξει τα προβλήματα του ευρωπαϊκού νότου, τα οποία παραμένουν δυσεπίλυτα μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης.

Η κορύφωση της ευρωπαϊκής περιοδείας του κ. Τσίπρα θα είναι η Αθήνα, οπότε τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί το debate μεταξύ των υποψήφιων προέδρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα