Τραυματισμός εργάτη στην πλατφόρμα της Noble

15:05 9/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εργάτης στην πλατφόρμα «NOBLE HOMER FERRINGTON», η οποία πραγματοποιεί τη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, τραυματίστηκε χθες βράδυ σοβαρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στη στεριά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, χθες το βράδυ, στις 8:20 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας ότι μέλος του πληρώματος, ολλανδικής υπηκοότητας, τραυματίστηκε σοβαρά κατά

τη διάρκεια εργασιών επί της πλατφόρμας και ζητήθηκε άμεση ιατρική συνδρομή από το ΚΣΕΔ.

Οπως αναφέρεται, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ, προστίθεται, μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, αποστέλλοντας από το Αεροδρόμιο Λάρνακας προς την πλατφόρμα που βρίσκεται σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων (191 χιλιόμετρα) ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε και εθελοντής νοσηλευτής.

Η επιχείρηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε σήμερα, στις 00:15 με την εισαγωγή του τραυματία στις 00:34 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι εξετάστηκε από ορθοπεδικό ιατρό, έγιναν αναλύσεις και όλες οι σχετικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια, προστίθεται, ο τραυματίας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη, υπόγραψε και απολύθηκε από το Νοσοκομείο για να μεταβεί στη χώρα του για θεραπεία.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως το Υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα