Τραγική αύξηση στους καταλόγους των κοινωνικών παντοπωλείων

14:04 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τριακόσιες ακόμα οικογένειες κατέφυγαν το Μάρτιο στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς για βοήθεια, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι τον Απρίλιο οι αριθμοί θα αυξηθούν περαιτέρω.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αύξηση στα ποσοστά της φτώχειας καταγράφηκε το Μάρτιο, ενώ και ο Απρίλιος φαίνεται να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση,.

Ο κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι τα επίπεδα της ανεργίας που ανέρχονται πλέον σε ποσοστό 17% δίνουν το στίγμα τους

και στον αριθμό περισσοτέρων οικογενειών που προσφεύγουν για βοήθεια για να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, για το Μάρτιο υπήρξε μια αύξηση ενός αριθμού 300 περισσοτέρων οικογενειών που κατέφυγε στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς που παρέχουν βοήθεια.

Ο αριθμός των οικογενειών που χρήζουν τώρα βοήθειας ξεπερνά τις 13.500, ενώ μεταξύ τους περιλαμβάνονται και 13.000 παιδιά.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού μέσω του ΚΥΠΕ κάνει έκκληση προς την κυπριακή κοινωνία όπως συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας να έχουν τα βασικά αγαθά τώρα τις γιορτές του Πάσχα.

Τρόφιμα και άλλα είδη μπορούν να δίνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικές οργανώσεις και στην Εκκλησία.

“Για το Πάσχα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμπλουτίσουμε με επιπρόσθετα είδη τροφίμων τη βοήθεια ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν ένα παραδοσιακό Πάσχα. Εννοούμε περισσότερο κρέας, σοκολατένια αυγά κ.λπ.”, σημείωσε.

Ερωτηθείς, ο κ. Γιαννάκης είπε πως “και τον Απρίλιο θα υπάρξει μια αύξηση. Μακάρι να μην είναι έτσι αλλά φαίνεται ότι θα αυξηθεί”.

Σημείωσε ακόμη, ότι οι αριθμοί των ατόμων που παίρνουν βοήθεια δεν είναι ακριβείς – μπορεί να είναι και μεγαλύτεροι αριθμοί – εφόσον ακόμη να εφαρμοστεί το λογισμικό σύστημα που θα καταγράφει γεωγραφικά και ηλικιακά αυτούς που τυγχάνουν βοήθειας.

Οπως ανέφερε, ανεργία και φτώχεια συμβαδίζουν. Συγκεκριμένα, είπε πως “η ανεργία κτυπά τις ηλικίες 30-45 που διαθέτουν οικογένειες και χρειάζονται στήριξη και εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με περισσότερο κόστος για ευνόητους λόγους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα