Κρίσιμη η κατάσταση του 19χρονου στρατιώτη

13:17 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κρίσιμη, αλλά στην παρούσα φάση ελεγχόμενη, κρίνεται η κατάσταση του Δουλάππα Αντρέα, 19 ετών, που εισήχθη χθες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΕΠΑ) του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ως πολυτραυματίας μετά από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη πριν από λίγο, ο 19χρονος εθνοφρουρός μεταφέρθηκε επειγόντως στο χειρουργείο λόγω κυκλοφορικής καταπληξίας από τραύματα που έφερε στο δεξί χέρι, στο θώρακα και στην

κοιλιά. Αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά οι κακώσεις του και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος υπό καταστολή.

Ο ασθενής Άθως Γιαννακού, 38 ετών, εισήχθη – όπως αναφέρεται – με πολλαπλά τραύματα σχεδόν σε όλη την πρόσθια επιφάνεια του σώματος από θραύσματα που προκλήθηκαν από έκρηξη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου σε σταθερή γενική κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφουν η Ματσεντίδου – Τιμηλιώτου Χρυστάλλα, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, Β Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ο Μιχάλης Κάκας, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και ο Βενετοκλής Λανίτης, Ορθοπεδικός, Β Διευθυντής, Υπεύθυνος Ορθοπεδικής Κλινικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα