Το Υπουργείο Εργασίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων

16:15 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως δήλωσε η Υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στην κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων ως απαιτούμενο παράγοντα για βελτίωση της λειτουργικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε η Υπουργός σε χαιρετισμό της που ανέγνωσε σήμερα, στην Πανεπιστημιούπολη, ο Διευθυντής του Κέντρου Παραγωγικότητας, Ντίνος Καθητζιώτης, στην ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες προσεγγίσεις για σύγχρονους οργανισμούς: Διοίκηση, Οργάνωση, Απολαβές”, ιδιαίτερη σημασία δίδει το Υπουργείο Εργασίας

στον τομέα  της Διευθυντικής Ανάπτυξης.

“Μέσα από τα προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης του Κέντρου Παραγωγικότητας”, είπε η κ. Χαραλάμπους, “καταφέρνουμε να εφοδιάζουμε την αγορά εργασίας με διευθυντικά στελέχη με υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις όποιες προκλήσεις”.

“Εργαζόμαστε, επίσης”, πρόσθεσε, “για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στην εργασία, για τη συμφιλίωση της εργασιακής με την προσωπική ζωή, για την προώθηση της τεχνολογίας στο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο όλων των πολιτών και φορέων που συνεργάζονται μαζί μας”.

“Ταυτοχρόνως”, δήλωσε η κ. Χαραλάμπους, “επικεντρωνόμαστε στην προώθηση των πράσινων δεξιοτήτων και γενικότερα στην ανάπτυξη και βελτίωση του επιπέδου των τεχνικών μας στην Κύπρο”.

“Η προσπάθεια είναι πάντα εξελικτική και είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε τις ιδέες και εισηγήσεις οποιοδήποτε φορέα και πολίτη, για βελτίωση των υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή παρέχουμε”, είπε η Υπουργός, προσθέτοντας πως, “σίγουρα, τα αποτελέσματα της ημερίδας θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού η Κίνηση Επιστημονικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΤΗΚ και, όπως ανέφερε η κ. Χαραλάμπους, το θέμα της ημερίδας είναι πάντα επίκαιρο, αφού κάθε οργανισμός που θέλει να είναι βιώσιμος και ανταγωνιστικός είναι υποχρεωμένος να συμβαδίζει με τις εκάστοτε απαιτήσεις των πελατών του, την τεχνολογία και τις οικονομικοκοινωνικές συνθήκες”.

Πλην της τεχνολογίας, όπως είπε η Υπουργός Εργασίας, “ισάξιας σημασίας, αν όχι και μεγαλύτερης, είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας και κανένας οργανισμός, με την αρτιότερη τεχνολογία εξοπλισμού και συστημάτων, δεν θα καταφέρει πολλά, αν δεν έχει ικανό ανθρώπινο δυναμικό και αν δεν διαθέτει τους ηγέτες εκείνους που θα ξέρουν πώς να τον διοικήσουν και πώς θα πάρουν το μέγιστο από τον κάθε εργαζόμενο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα