Το θέμα των φροντιστηρίων συζήτησε η Επιτροπή Παιδείας

19:33 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόταση του ΔΗΣΥ για το «Ο περί Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Νόμος του 2012» δεν αποσκοπεί στο να πνίξει αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν, αλλά αποσκοπεί στο να πατάξει το φαινόμενο της παράνομης παραπαιδείας, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «δεν αποσκοπεί αυτή η πρόταση στο να πνίξει αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν, αλλά κεντρικά αποσκοπεί στο να πατάξει το φαινόμενο της παραπαιδείας, της παράνομης παραπαιδείας, ειδικά καθηγητών και δασκάλων

οι οποίοι διδάσκουν από την μια πλευρά στο δημόσιο σχολείο και τα απογεύματα μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φροντιστήρια».

«Και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ έχουν αυτή τη στιγμή συνυπογράψει επιπλέον τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου και το Υπουργείο Παιδείας για δεύτερη φορά, λυπάμαι να παρατηρήσω, μας είπε τα ίδια πράγματα πριν πέντε μήνες, μας είπε και σήμερα ότι εντός ενός μηνός θα καταθέσει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο στην Βουλή, το οποίο θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και την συγκεκριμένη πρόταση», πρόσθεσε.

Νομοσχέδιο, συνέχισε ο κ. Τορναρίτης, το οποίο θα είναι απότοκο, όπως μας έχει λεχτεί του διαλόγου που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας με τους συνδέσμους των ιδιοκτητών φροντιστηρίων.

«Εμείς αναμένουμε τη συγκεκριμένη συζήτηση και θα τοποθετηθούμε όταν και εφόσον έχουμε μπροστά μας τη συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου», συμπλήρωσε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του, είπε ότι έχει κατατεθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Παιδείας για απόψεις στη Νομική Υπηρεσία.

Αναμένεται, συνέχισε, η απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία.

«Εντός των ημερών θα έχουν μία συνάντηση η Νομική Υπηρεσία με το Υπουργείο Παιδείας. Φαίνεται ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου και με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα