Το πρώτο θύμα μετά την εκεχειρία στη Συρία

15:12 13/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Χάμα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Σύροι κατέβηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων για να διαδηλώσουν, μία ημέρα μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας στη χώρα.

”Ενας πολίτης σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών που πήγαιναν στην πλατεία αλ-κσι, στην πόλη Χάμα”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

έχουν προγραμματιστεί σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στη Λαττάκεια και στη Χομς. Διαδήλωση οργανώθηκε και στην επαρχία Ντεράα μετά την προσευχή, μολονότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί στρατεύματα και ελεύθεροι σκοπευτές.

Εξάλλου, μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν το πρωί μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η σύγκρουση στο Χίρμπετ αλ-Τζοζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, διήρκησε αρκετά λεπτά, όμως δεν υπήρξαν θύματα από καμία πλευρά. Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού του στρατού είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ και οι λιποτάκτες απάντησαν.

Επικαλούμενο ακτιβιστές από πολλές περιοχές το Παρατηρητήριο ανέφερε εξάλλου ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη από τα αστικά κέντρα, όπως προέβλεπε το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν.

Το συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του μετέδωσε ότι τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ”τρομοκράτες” σκότωσαν έναν αξιωματικό στο Τζαραμάνα, στα προάστια της Δαμασκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα