Αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο με χαμηλότερες τιμές στα αμνοερίφια

Αυξημένη ήταν η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά τη Μεγάλη Παρασκευή, με τις τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια να κυμαίνονται από 7 έως 8 ευρώ το κιλό. Οι κρεοπώλες συστήνουν στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός της ημέρας, καθώς το Μεγάλο Σάββατο, μετά τις 12 το μεσημέρι, οι ποσότητες θα έχουν εξαντληθεί.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, παρά το γεγονός ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού είναι μικρότερο σε σχέση με πέρyσι, «οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό

Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52%, σε σχέση με το Πάσχα του 2011.

Ενδεικτικά, τα κουνουπίδια πωλούνται μέχρι και 52% φθηνότερα, τα καρότα 50%, το λάχανο 49%, τα σκόρδα 54%, οι ντομάτες 17%, το σπανάκι 29%, οι πατάτες 39%.

Στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δείχνουν ότι φέτος και τα κρεατικά είναι φθηνότερα κατά 10,44%. Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπάρχει μεγάλη προτίμηση το φετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια, με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (17,11%) όσο και του κατσικιού (13,36%), ενώ πτώση παρουσιάζουν και το κοτόπουλο (10,59%) και η χοιρινή μπριζόλα (0,68%).

Keywords
Αναζητήσεις
αρνακια αγορα βαρβακειο, βαρβακειο τιμεσ αρνιον 2015 πασχα
Τυχαία Θέματα