Το πλαφόν στο γάλα ζημιογόνο για τους καταναλωτές υποστηρίζει η ΠΕΚΠΟΙΖΩ

11:44 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ζημιογόνα εξέλιξη για τους καταναλωτές χαρακτηρίζει την επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης του γάλακτος η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ).
Σε ανακοίνωση της με αφορμή την επιβολή από σήμερα, πλαφόν στην τιμή πώλησης του γάλακτος από τον Υπουργό Εμπορίου, η ΠΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι το πλαφόν αυτό, όπως αποφασίστηκε, είναι ζημιογόνο για τους καταναλωτές και ίσως να αποδειχτεί, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, μπούμερανγκ για τον Υπουργό και το θεσμό.

«Φαίνεται, δυστυχώς, πως το ενδιαφέρον του Υπουργού για την προστασία των καταναλωτών, για

ακόμα μια φορά εξαντλήθηκε στα λόγια», προσθέτει.
«Γιατί, πώς μπορεί να ερμηνεύσει κάποιος τη διακήρυξη του Υπουργού ότι «προέχει η προστασία των καταναλωτών», όταν αυτός, ενώ είδε τους αγελαδοτρόφους και τους παστεριωτές για 2-3 φορές, δεν είχε την αβρότητα, έστω και τυπικά, να ακούσει και τις Οργανώσεις των Καταναλωτών. Εμείς αναμέναμε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια τόσο σημαντική απόφαση θα συγκαλούσε την Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών για να ακούσει και τις θέσεις και απόψεις του Καταναλωτικού κινήματος», συμπληρώνει.

Η ΠΕΚΠΟΙΖΩ υποστηρίζει ότι η επιβολή πλαφόν έμπρακτα θα αποδειχτεί πως μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών προστατεύει, αφού ικανοποίησε σχεδόν πλήρως τις απαιτήσεις τους για αυξήσεις και ταυτόχρονα εξήγγειλε ένα πλαφόν που ζημιώνει τους καταναλωτές.
«Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή στο €1,32/λτρ όταν ο καταναλωτής δεν θα μπορεί πλέον να αγοράζει, όπως μέχρι τώρα γάλα σε τιμές από €1,10/λτρ μέχρι €1,32/λτρ» προσθέτει, εξηγώντας πως ήδη εμφανίστηκαν από χθες μόλις έγινε γνωστή η ανώτατη τιμή του €1,41/λτρ, οι πρώτες αυξήσεις σε κάποια σημεία πώλησης, από €1,19/λτρ που πωλούσαν πριν στο €1,28 και €1,37/λτρ.

Αναφέρεται τέλος ότι ο τρόπος που αποφασίστηκε η επιβολή του πλαφόν, ενδεχόμενα να συνιστά παραβίαση των Κανόνων Ανταγωνισμού της ΕΕ και μια άστοχη αρνητική παρέμβαση, εμποδίζοντας την ελεύθερη λειτουργία στον ανταγωνισμό στις χονδρικές τιμές και ότι η ΠΕΚΠΟΙΖΩ με ειδική επιστολή προς την ΕΠΑ την καλεί να εξετάσει το θέμα αυτό και να απαγορεύσει την εφαρμογή του πλαφόν στη χονδρική τιμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα