Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου έστειλε στους μαθητές ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

17:09 25/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα προσωπικά μας ναι και όχι μπορεί να μην αλλάζουν την παγκόσμια ιστορία, αλλά καθορίζουν την ιστορία του καθενός από εμάς, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, σε χαιρετισμό του στους ενδοσχολικούς εορτασμούς του γυμνασίου Καθολικής, για τη γιορτή της σημαίας και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μιλώντας στα παιδιά, μετά την τελετή παράδοσης του σχολικού λάβαρου και των σημαιών στους σημαιοφόρους του σχολείου, ο κ. Κενεβέζος ανέφερε πως ο Ιωάννης Μεταξάς

με το ιστορικό του ΟΧΙ δεν ανέτρεψε μόνο τα σχέδια των Ιταλών και έδωσε τη δυνατότητα στους συμμάχους να αλλάξουν την έκβαση του πολέμου, αλλά άλλαξε τη δική του προσωπική ιστορία.

Έτσι κι εσείς, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος προς τους μαθητές, μπορείτε να καθορίσετε την ιστορία σας και μέσα από το δικό σας ναι ή όχι να προδιαγράψετε το προσωπικό σας άθλο, υποδεικνύοντας ότι από τους ίδιους εξαρτάται αν θα αδράξουν και πουν ναι στην ευκαιρία που τους προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί τους για μάθηση και για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία.

Είπε επίσης πως, ως μια υπό κατοχή χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ναι στο να θυμόμαστε και να διεκδικούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας και να λέμε όχι στην αποδοχή των τετελεσμένων, ενώ επεσήμανε την αξία και τη σημασία της ελληνικής και ιδιαίτερα της κυπριακής σημαίας, μέσα από την οποία υπερασπιζόμαστε την κρατική μας οντότητα και διεκδικούμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα