Παγκοινοτική συγκέντρωση στην Κισσόνεργα με αντικείμενο συζήτησης τα οικονομικά

16:16 25/10/2013 - Πηγή: OnlyCY


Παγκοινοτική συγκέντρωση των κατοίκων της Κισσόνεργας συγκάλεσε το κοινοτικό συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης τα οικονομικά προβλήματα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιώργο Στυλιανού η Κισσόνεργα οφείλει 3.500.000 ευρώ σε δάνεια . Πρόσθεσε επίσης πως στο πλαίσιο της παγκοινοτικής, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του συμβουλίου να εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των χρεών με την αναδιάρθρωση των δανείων και την καταβολή

μόνο των τόκων και όχι των δόσεων για μια περίοδο ώστε να μην προκύψουν στην πορεία μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι να μπορέσει τελικά να ολοκληρώσει όλες τις οφειλές του.

Δεσμεύτηκε τέλος, πως δεν θα υπάρξει αύξηση της κοινοτικής φορολογίας αν και μπορούσαν να γίνουν όπως ανέφερε ορισμένες αναπροσαρμογές.

Οι κάτοικοι της κοινότητας που παρευρέθηκαν στην παγκοινοτική συγκέντρωση , είπε ο κ. Στυλιανού, άκουσαν προσεκτικά και αντιλήφθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της κοινότητας, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη προς το κοινοτικό συμβούλιο ώστε να έχει κουράγιο με στόχο την αναβάθμισης της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη κατά την παγκοινοτική συγκέντρωση παρουσιάστηκε το έργο του κοινοτικού συμβουλίου για τους πρώτους 18 μήνες.

Σ’ αυτό το διάστημα, συνέχισε ο κ. Στυλιανού, έγιναν αρκετά μικρά έργα ανάμεσα στα οποία ο εξωραϊσμός της λεωφόρου, η έγκριση της παραλίας των Ποτίμων ως παραλία λουομένων, ούτως ώστε να τοποθετηθεί ναυαγοσώστης ενώ έχει υποβληθεί αίτηση για συμμετοχή της κοινότητας σε Ευρωπαϊκά κονδύλια για μονοπάτια της φύσης και τον εξωραϊσμό της πέτρας σε διάφορα σημεία της κοινότητας.

Όλα αυτά τα έργα , κατέληξε ο κ. Στυλιανού, έγιναν με χορηγίες – δωρεές και εθελοντισμό, ενώ έχουν τεθεί και οι στόχοι για το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα